ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πόσο κοστίζει το νέο “πράσινο” ακίνητο που θα στεγάσει τα γραφεία της Generali;

Share:

Τα πρώτα της επενδυτικά πλάνα υλοποίησε η PRODEA Investments έπειτα από την έξοδο στις αγορές με πράσινο ομόλογο τον περασμένο Ιούλιο και τα αντίστοιχα κεφάλαια που άντλησε.

Όπως ανακοίνωσε , στον κλάδο των «πράσινων» γραφείων, η Εταιρεία προέβη στην απόκτηση του 51% (η Εταιρεία κατείχε ήδη το 49%) του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας «PANTERRA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ» (η «Panterra») σκοπός της οποίας είναι η ανάπτυξη κτηριακού συγκροτήματος γραφείων σύγχρονων προδιαγραφών βάσει των αρχών της αειφόρου ανάπτυξης επί των οδών Λεωφόρου Συγγρού, Λαγουμιτζή και Ευρυδάμαντος στην Αθήνα. Για την ανέγερση του κτηριακού συγκροτήματος υιοθετούνται βέλτιστες διεθνείς πρακτικές ως προς την αειφορία της κατασκευής, με στόχο την πιστοποίηση του κτηρίου κατά LEED στο επίπεδο Gold. H Εταιρεία συνεργάζεται με την  Dimand για την ανάπτυξη του συγκροτήματος.

Πρόκειται για δύο αυτόνομα και λειτουργικά κτήρια γραφείων, η κατασκευή των οποίων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021 (κτήριο Α) και τον Μάιο του 2022 (κτήριο Β) αντίστοιχα. Η συνολική τους επιφάνεια θα ανέρχεται σε 30,9 χιλ. τ.μ. (13,9 χιλ. τ.μ. αφορούν υπόγεια).

Για το κτήριο Α η Panterra έχει προβεί στην υπογραφή συμβολαιογραφικού προσυμφώνου για την πώληση του στην εταιρεία GENERALI HELLAS ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ έναντι τιμήματος €34,8 εκατ..

The post Πόσο κοστίζει το νέο “πράσινο” ακίνητο που θα στεγάσει τα γραφεία της Generali; appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κλυδώνισαν και το Χρηματιστήριο οι διεθνείς πιέσεις

Next Article

Εισαγόμενες πιέσεις στο Χρηματιστήριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Διευρύνονται οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη που υποχωρεί πλέον…