ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Προσωρινή προστασία από τους πιστωτές για τη Mouzenidis Travel

Share:

Προσωρινή προστασία από τους πιστωτές της δυνάμει της οποίας αναστέλλονται προσωρινά όλα τα διωκτικά μέτρα των πιστωτών της χορηγήθηκε προσωρινά στην εταιρεία Mouzenidis Travel, σύμφωνα με ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας Tsialikis & Panou Law Firm.

Όπως αναφέρεται στη σχετική η ανακοίνωση, η εταιρεία, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου της κ. Αντωνίου Τσιαλίκη, κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης την 22.06.2021 αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων πριν την κατάθεση αίτησης επικύρωσης συμφωνίας εξυγίανσης.

Η δικηγορική εταιρεία προσθέτει ότι η MOUZENIDIS TRAVEL αποτελεί «επί είκοσι πέντε (25) έτη ηγετική δύναμη στην τουριστική αγορά της Ανατολικής Ευρώπης με προορισμό την Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές δυνάμεις στο Tour Operating», ενώ προσθέτει ότι «η εταιρεία αντιμετωπίζει σήμερα χρηματοοικονομικά προβλήματα ρευστότητας, ως επακόλουθο της κατάρρευσης της τουριστικής αγοράς που προκλήθηκε από το γενικό και παγκόσμιο lockdown και πλέον επιχειρεί να βρει λύση στο αδιέξοδο μέσω της διαδικασίας εξυγίανσης».

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, σημειώνει η δικηγορική εταιρεία, «η εταιρεία MOUZENIDIS TRAVEL είναι μία βιώσιμη επιχείρηση, που χάρη στο ισχυρό brandname της, με τα κατάλληλα μέτρα εξυγίανσης και ένα αποτελεσματικό επιχειρηματικό σχέδιο, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση από κάποιον επενδυτή, μπορεί να ανταπεξέλθει στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο χώρο του τουρισμού ως απόρροια της πανδημίας».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, καταληγεί η Tsialikis & Panou Law Firm, «αναμένεται να συμβάλουν και τα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου που εξήγγειλε η κυβέρνηση, καθώς μέχρι σήμερα, και παρά το βαρύτατο πλήγμα που δέχτηκε ο κλάδος του τουρισμού λόγω του κορωνοϊού και του περιορισμού των μετακινήσεων, και παρότι η MOUZENIDIS TRAVEL είναι η βασικότερη δίαυλος για την εισροή τουριστών από την Κεντροανατολική Ευρώπη και όχι μόνο, η εταιρία δεν έλαβε κάποιο έκτακτο μέτρο στήριξης από την Κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις της τελευταίας».

The post Προσωρινή προστασία από τους πιστωτές για τη Mouzenidis Travel appeared first on Banks.com.gr.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Λιβύη: Τουλάχιστον 57 νεκροί σε ναυάγιο πλοιαρίου με μετανάστες

Next Article

Wall Street: Ξεπέρασε τις 35.100 μονάδες ο Dow Jones

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Με νέο τριπλό ρεκόρ έκλεισε η Wall Street τη Δευτέρα, μετά το…