ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Η πρώτη μεγάλη ινδική επένδυση στην Ελλάδα της νέας εποχής (video)

Share:

«Το αεροδρόμιο αυτό θα είναι το καλύτερο αεροδρόμιο στη χώρα. Το πιο σύγχρονο, το πιο φιλικό προς το περιβάλλον», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τελετή θεμελίωσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Κρήτης, στο Καστέλι Ηρακλείου.

«Θα βρίσκεται στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου, σε απόσταση μικρότερη των τεσσάρων ωρών από τις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Θα μετατρέψει, δηλαδή, την Κρήτη σε τουριστικό προορισμό και κόμβο αεροπορικό ολόκληρο τον χρόνο και σε όλες τις εποχές» πρόσθεσε. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ο αερολιμένας «Νίκος Καζαντζάκης» δεν επαρκεί για τα οκτώ εκατομμύρια επιβάτες, που διέρχονται από αυτόν, ενώ το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου που θεμελιώνεται σήμερα (ένα έργο που βάλτωνε για χρόνια), σε πέντε χρόνια θα γίνει το κόσμημα του νησιού και θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες του.

«Ένα τέτοιο κορυφαίο έργο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί παρά μόνο από φορείς που ξέρουν και μπορούν: από τη μία πλευρά, το ελληνικό Δημόσιο με την ισχύ και την εμπειρία του κράτους. Και από την άλλη, ο ιδιωτικός τομέας με την εμπειρία και την ευελιξία του. Όπως αντιλαμβάνεσθε πρόκειται για μία ιδανική σύμπραξη που εγγυάται γρήγορο και καλό αποτέλεσμα», σημείωσε.

Παράλληλα, το νέο αεροδρόμιο της Κρήτης «σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη ινδική επένδυση στην Ελλάδα της νέας εποχής» και «είναι ένα έργο που έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας μας με την Fraport που αναβάθμισε 14 αεροδρόμια της ελληνικής περιφέρειας». Ο Πρωθυπουργός τόνισε: «δεν σταματάμε εδώ. Σειρά παίρνουν άλλα 23 αεροδρόμια, για τα οποία θα υπάρξουν σύντομα ανακοινώσεις με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό». Όπως εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου «θα δημιουργήσει 7.000 θέσεις εργασίας. Στο ίδιο το αεροδρόμιο, στις αεροπορικές εταιρείες που θα εξυπηρετεί, καθώς και στις επιχειρήσεις που θα παρέχουν υπηρεσίες και αγαθά στους εργαζομένους και στους επισκέπτες του».
«Πιστεύω ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θα ήταν ιδιαίτερα υπερήφανος για τη σημερινή μέρα» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.
Παρών και ο Γιώργος Περιστέρης, πρόεδρου του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που θα κατασκευάσει το αεροδρόμιο και θα το λειτουργεί με παραχώρηση μαζί με την ινδική εταιρεία GMR Airports Ltd, ο πρόεδρος της οποίας ήταν παρών στην τελετή θεμελίωσης μαζί με τον Ινδό πρέσβη στη χώρα μας.

The post Η πρώτη μεγάλη ινδική επένδυση στην Ελλάδα της νέας εποχής (video) appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αμερικανοί και Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε κοινή στρατιωτική άσκηση

Next Article

Η Ελλάδα με εθνικό περίπτερο στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών και καινοτομίας στην Βαρκελώνη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Η Ελλάδα με εθνικό περίπτερο στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών…