ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Οι προβλέψεις Bασιλάκη για την Autohellas το 2021  

Share:

Γράφει η «ξενοδόχος»  

 

Aκόμη καλύτερες επιδόσεις προβλέπει η διοίκηση του Ευτύχη Βασιλάκη για την Autohellas το 2021 με σημαντική αύξηση κυρίως στα αποτελέσματα αλλά και στον τζίρο τη φετινή χρονιά.

Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος χθές στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, εκτιμώντας ότι έστω κι αν ο τουρισμός παραμένει στο μείον φέτος (έναντι του 2019), με ό,τι αυτό σημαίνει στον τομέα του rent a car, δε συμβαίνει το ίδιο με τους κλάδους του ομίλου στις μακροχρόνιες μισθώσεις και το εμπόριο αυτοκινήτων.

Αναλυτικότερα:

-Ως προς τις μακροχρόνιες μισθώσεις αυτοκινήτων, συνεχίζεται η ισχυρή ζήτηση που έχει καταγραφεί από τις αρχές του χρόνου και παρά το γεγονός ότι οι παραδόσεις έχουν υστέρηση λόγω του διεθνούς προβλήματος στην παραγωγή, οι  επιδόσεις της εταιρείας παραμένουν θετικές.

-Στο rent a car που συνδέεται με τον τουρισμό, ιδιαίτερα το δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου  καταγράφηκε εξαιρετική πορεία και παρά το γεγονός ότι οι ενοικιάσεις απέχουν, όπως είναι εύλογο, από τα νούμερα του 2019, ωστόσο σε επίπεδο κύκλου εργασιών και διαχείρισης του στόλου η εικόνα είναι θετική.

  • «Η εταιρεία είχε παραγγείλει σημαντικό αριθμό αυτοκινήτων και μπόρεσε να αξιοποιήσει τη θετική έκβαση της σεζόν του Ιουλίου και Αυγούστου», ανέφερε ο κ. Βασιλάκης.

 

Η αγορά αυτοκινήτου μέχρι τέλος Ιουλίου έχει αύξηση 50% έναντι του 2020 με τα νούμερα να προσεγγίζουν σταδιακά αυτά του 2019, ενώ η εταιρεία έχει κερδίσει μερίδιο σε χονδρική και λιανική κατά περίπου 2 μονάδες.

 

Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους τελικά ο συνολικός τζίρος

  • «θα ξεπεράσει τα νούμερα του 2019 εφόσον δεν υπάρξει περαιτέρω περιορισμοί στην αγορά ή lockdown που ούτως ή άλλως αυτή την στιγμή δεν το εκτιμά κανείς.  Aντίστοιχα και τα αποτελέσματα του 2021 θα είναι περίπου στο διπλάσιο κερδών προ φόρων του 2020».

Σημειώνεται ότι το 2020 o κύκλος εργασιών ήταν στα 491,72 εκατ. ευρώ, και τα προ φόρων κέρδη στα 24,2 εκατ. ευρώ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας στην πρόσφατη συμφωνία για χρηματοδότησης 180 εκατ. ευρώ με την JPMorgan Chase μέσω τιτλοποίησης απαιτήσεων από συμβάσεις μακροχρόνιων μισθώσεων (Asset Backed Securitization).

H συμφωνία αυτή είναι η δεύτερη του ιδίου τύπου για την Autohellas μετά την αντίστοιχη που σύναψε το 2018 με τις ΕΙΒ, EIF, EBRD & KFW, η οποία αποτέλεσε και την πρώτη συμφωνία τιτλοποίησης απαιτήσεων εκτός τραπεζικού κλάδου στη χώρα μας.

  • «Πρόκειται για μία πολύ σημαντική συνεργασία με πολύ μεγάλο χρηματοπιστωτικό παίκτη κι έχει μεγάλη αξία ώστε να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη ανάπτυξη της εταιρείας με πολύ καλούς όρους».

 

 

 

 

 

 

 

 

The post Οι προβλέψεις Bασιλάκη για την Autohellas το 2021   appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μικτά πρόσημα στην Ασία σε κλίμα αναμονής

Next Article

Η Moody’s υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Περού

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody’s Investors Service…