ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πρόβλεψη-σοκ για τα crypto assets

Share:

Toν κίνδυνο οι καταναλωτές να χάσουν όλα τα χρήματά τους που έχουν επενδύσει σε κρυπτοστοιχεία (crypto-assets) και μπορεί να πέσουν θύματα απατών, επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κεφαλαιαγορά, τις τράπεζες και τον ασφαλιστικό τομέα.

“Οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με το πολύ πραγματικό σενάριο να χάσουν όλα τα χρήματα που έχουν επενδύσει, αν αγοράσουν τέτοια στοιχεία”, αναφέρουν στη δήλωσή τους οι τρεις ευρωπαϊκές αρχές.

Η δήλωση αυτή σηματοδοτεί μια ενίσχυση των άμεσων προειδοποιήσεων προς τους καταναλωτές από τις αρχές της ΕΕ σχετικά με τα κρυπτοστοιχεία, καθώς επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές δεν έχουν προστασία ούτε δυνατότητα προσφυγής για αποζημίωση βάσει του υφιστάμενου νόμου της ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Οι ρυθμιστικές αρχές εκφράζουν όλο και πιο έντονα την ανησυχία τους για το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές αγοράζουν τα 17.000 διαφορετικά κρυπτοστοιχεία που κυκλοφορούν, περιλαμβανομένων του bitcoin και του ether, που αναλογούν στο 60% της αγοράς, χωρίς να έχουν πλήρη γνώση των κινδύνων.

“Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τους κινδύνους από παραπλανητικές διαφημίσεις, μεταξύ άλλων και μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και influencers. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί αναφορικά με υποσχέσεις για γρήγορες και υψηλές αποδόσεις, ιδιαίτερα αυτές που μοιάζουν υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές”, αναφέρεται στη δήλωση.

Οι καταναλωτές θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι η κατανάλωση ενέργειας για την παραγωγή μερικών κρυπτοστοιχείων είναι υψηλή, καθώς και για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που η παραγωγή αυτή προκαλεί, αναφέρεται στη δήλωση.

The post Πρόβλεψη-σοκ για τα crypto assets appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Έρχεται το 5th Aufo Forum στις 25 Μαΐου

Next Article

Το “φλερτ” του Ι. Σαββίδη για το λιμάνι της Αλεξ/πολης και η ανησυχία των ΗΠΑ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ιδιωτικοποιείται. Ένας από τους διεκδικητές για…