ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ψηφιακός Πολιτισμός, το πρωτοποριακό Μεταπτυχιακό που προσφέρει το ΠΑΠΕΙ

Share:

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς καινοτομεί και πρωτοπορεί, προσφέροντας το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), «Ψηφιακός Πολιτισμός, IoT (Διαδίκτυο των Πραγμάτων) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες».

Το μεταπτυχιακό «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες», απευθύνεται σε νέους και επιστήμονες από διαφορετικά επιστημονικά πεδία και η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων για συμμετοχή είναι αύριο 26 Ιουλίου.

Η τεχνολογία μπορεί και θα αποτελέσει τον κρίσιμο παράγοντα μετάβασης των υφιστάμενων πόλεων στα αστικά περιβάλλοντα του μέλλοντος. Η εφαρμογή των σύγχρονων τεχνολογιών, ιδίως στην μετά-Covid εποχή, θα αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας μας. Οι πόλεις αναπτύσσονται και η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία δίνοντας τη δυνατότητα στους ανθρώπους να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.

Η κρίση του κορωνοϊού ανέδειξε την αναγκαιότητα και σημασία των σύγχρονων ψηφιακών υπηρεσιών, ενώ επιτάχυνε τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της χώρας, αλλά και τις διαδικασίες ωρίμανσης των πολιτών στην χρήση των τεχνολογιών αυτών.

Η εκπαίδευση, η ανάπτυξη εργαλείων για τον πολιτισμό και τους πολίτες, η ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομίας με ψηφιακά μέσα, αλλά και οι έξυπνες τεχνολογίες είναι πυλώνα ανάπτυξης στην εποχή μας. Η καθημερινότητά μας άλλαξε, οι συνήθεις μας άλλαξαν και η σύγχρονη τεχνολογία μπήκε στη ζωή μας.

Το πρωτοποριακό μεταπτυχιακό, προετοιμάζει επιστήμονες και νέους από διαφορετικά επιστημονικά πεδία που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ψηφιακή εποχή.

Αυτή η διεπιστημονικότητα (από την Πληροφορική, στον Πολιτισμό και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, από την Αρχαιολογία και την Αρχιτεκτονική στις Νομικές Επιστήμες, από το Χωροταξικό Σχεδιασμό και το Περιβάλλον, στις σύγχρονες Τεχνολογίες και στις Ψηφιακές Πόλεις), είναι απαραίτητη και δίνει στους επιστήμονες, και τους νέους την ευκαιρία να συνεργαστούν, να παράγουν γνώση, εξελίσσοντας τις πόλεις μας στη μετάβαση για την ψηφιακή εποχή.

Ο Κ. ΒΕΡΓΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ HELLENIC INNOVATION FORUM & AWARDS 2021, ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ETHOSEVENTS ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΤΙΣ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 ΩΣ LIVEON HYBRID EVENT. 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) έχει τρεις (3) Ειδικεύσεις / Κατευθύνσεις: «Ψηφιακός Πολιτισμός» / «Digital Culture»,

«Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» / «Smart Cities and Advanced Digital Technologies» και «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» / «Internet of Things (IoT) and Advanced Digital Technologies», αντίστοιχα.

Στοχεύει να εφοδιάσει επιστήμονες από διαφορετικά πεδία, μηχανικούς, αρχιτέκτονες, πολεοδόμους αρχαιολόγους, ιστορικούς, ανθρώπους της πληροφορικής, νομικούς γραφίστες, κλπ. με ένα κοινό υπόβαθρο ώστε να μπορούν να μιλούν  μια κοινή γλώσσα, καθώς και να μπορούν να κάνουν χρήση προηγμένων εργαλείων για να σχεδιάσουν, αναπτύξουν και υποστηρίξουν νέες υπηρεσίες και συστήματα, σε σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον.

Ο Διευθυντής του ΠΜΣ κος Δημήτριος Δ. Βέργαδος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, διαθέτει τεράστια εμπειρία και μεγάλο έργο στο χώρο των νέων τεχνολογιών, προσωπικότητα κοινής αποδοχής, ενώ έχει διατελέσει μέλος, εμπειρογνώμονας και αξιολογητής σε εθνικές και διεθνείς επιτροπές και οργανισμούς, είναι Διευθυντής του «Εργαστηρίου Ψηφιακού Πολιτισμού, Έξυπνων Πόλεων, Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ) και Προηγμένων Ψηφιακών Τεχνολογιών και Υπηρεσιών» και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, διατελεί μέλος της Ολομέλειας της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), ενώ διατέλεσε μέλος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) (2013-2017) , όπου επί θητείας του πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάπτυξη των ψηφιακών υποδομών της χώρας.

Η καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων για το πρωτοποριακό Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» είναι η 26η Ιουλίου 2021.

Περισσότερες πληροφορίες για το Π.Μ.Σ. «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες», μπορείτε να βρείτε:

http://www.cs.unipi.gr/dcsciot

https://www.facebook.com/dcsciot

Email: dcsciot@unipi.gr

 

Π.Μ.Σ. “Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες”:

Τμήμα Πληροφορικής

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Καραολή και Δημητρίου 80 , Πειραιάς 18534

2ος όροφος Γραφείο 208

Φαξ  210- 414 2264

 

Email: dcsciot@unipi.gr

Τηλ. (Καθημερινά 11:00-18:00)  +30 210 4142451, +30 6988519030

Facebook Page (Π.Μ.Σ.): https://www.facebook.com/dcsciot

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/digitalculture-smartcities-iot-48928b163

Twitter: https://twitter.com/dcsciot

 

Facebook Page (Κατεύθυνση Ψηφιακός Πολιτισμός): https://www.facebook.com/digital.culture.unipi

Facebook Page (Κατεύθυνση Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες): https://www.facebook.com/smart.cities.unipi

Facebook Page (Κατεύθυνση Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες): https://www.facebook.com/iot.unipi

 

 

The post Ψηφιακός Πολιτισμός, το πρωτοποριακό Μεταπτυχιακό που προσφέρει το ΠΑΠΕΙ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ο πρίγκιπας Χάρι θα εκδώσει τα απομνημονεύματά του

Next Article

Ιερά Σύνοδος: «Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι γιατροί μας απαντούν»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ιερά Σύνοδος: «Οι χριστιανοί ρωτούν για το εμβόλιο και οι…