ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Πτώση της ανεργίας στην Ελλάδα στο 12,9% μέτρησε η Eurostat τον Οκτώβριο

Share:

Σημαντική μείωση κατέγραψε η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο η οποία παραμένει μεν ψηλά, αλλά υποχώρησε στο 12,9% κάτω και από το 13% για πρώτη μετά από χρόνια. Αυτό προκύπτει, από στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, υποχώρηση στην ανεργία καταγράφηκε στην Ευρωζώνη, ενώ στο σύνολο της Ε.Ε. η ανεργία παρέμεινε στα ίδια επίπεδα.

Βάσει των στοιχείων της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ε.Ε., το προσαρμοσμένο εποχικά ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο, σημείωσε πτώση στο 12,9%, από 13,1% τον Σεπτέμβριο (για τον οποίο η ΕΛΣΤΑΤ έδινε 13%) ενώ στο ήταν η ανεργία 16,4% τον Οκτώβριο του 2020.

Το επίπεδο αυτό είναι το δεύτερο υψηλότερο μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε., πίσω μόνο από το 14,5% της Ισπανίας, αλλά το σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά μετά από μία περίοδο δεκαετούς κρίσης έπεσε τόσο πολύ η ανεργία στην Ελλάδα.

Μπορεί το ποσοστό ανεργίας να κινήθηκε πτωτικά, εντούτοις δεν ακολούθησε παρόμοια πορεία στους νέους ανέργους κάτω των 25 ετών, καθώς από το 28,1% του Σεπτεμβρίου, ανέβηκε στο 33,2% τον Οκτώβριο, προφανώς λόγω εποχικότητας και ευκαιριών απασχόλησης στον κλάδο του τουρισμού.

Συγκρίνοντας τα δύο φύλα, το ποσοστό ανεργίας των γυναικών παραμένει σημαντικά υψηλότερο. Το ποσοστό των ανέργων ανδρών παρέμεινε στο 9,8% τον Οκτώβριο, ενώ στις γυναίκες παρέμεινε μεν σε υψηλότερο επίπεδο, ωστόσο υποχώρησε στο 16,8%, από τις 17,1% του Σεπτεμβρίου.

Στην Ευρωζώνη, η ανεργία έπεσε στο 7,3% από 7,4% τον Σεπτέμβριο, ενώ στην  Ε.Ε. το αντίστοιχο ποσοστό παρέμεινε στο 6,7%.

Η Eurostat εκτιμάει ότι τον Οκτώβριο στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. υπήρχαν 14,213 εκατ. άνεργοι εκ των οποίων 12,045 εκατ. στις χώρες της Ευρωζώνης.

Σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, οι άνεργοι στην Ε.Ε. ήταν λιγότεροι κατά 77.000 και κατά 64.000 στην Ευρωζώνη, ενώ σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και τον Οκτώβριο του 2020, οι άνεργοι εντός της Ε.Ε. ήταν λιγότεροι κατά 1.650 εκατ. και στην Ευρωζώνη κατά 1,564 εκατ.

The post Πτώση της ανεργίας στην Ελλάδα στο 12,9% μέτρησε η Eurostat τον Οκτώβριο appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει το πρώτο ESG Αμοιβαίο Κεφάλαιο με ελληνικές μετοχές

Next Article

Ανοδος στη Wall Street μετά τη χθεσινή βουτιά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Με θετικά πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, μετά…