ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ

Share:

Προηγήθηκε η πώληση του 75% του τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που ολοκληρώθηκε πέρσι τον Δεκέμβριο.

Προτού ολοκληρωθεί ο Ιανουάριος 2023, η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ θα ανακοινώσει την πώληση της θυγατρικής της για τις κατασκευές, ΑΚΤΩΡ.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η συμφωνία εξαγοράς της ΑΚΤΩΡ, από τον κυπριακό κατασκευαστικό όμιλο, Wade Adams και εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κούτρα, άλλοτε βασικού μετόχου της Ελλάκτωρ και επικεφαλής της κατασκευαστικής της δραστηριότητας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα ημερών οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια αρχική συμφωνία, δηλαδή στην υπογραφή προσυμφώνου που θα οδηγήσει σε συντεταγμένες διαπραγματεύσεις λίγων εβδομάδων για την υπογραφή τελικής σύμβασης πώλησης της ΑΚΤΩΡ, αν φυσικά στο μεταξύ δεν αλλάξει κάτι.

Το προσύμφωνο θα προχωρήσει εφόσον ο κυπριακός κατασκευαστικός όμιλος και ο κ. Δημήτρης Κούτρας δώσουν, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, τις αναγκαίες εξασφαλίσεις στους μετόχους της Ελλάκτωρ, την ολλανδική Reggeborgh Invest BV και τη Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη, ότι έχουν τη δυνατότητα καταβολής του συμφωνηθέντος τιμήματος που, σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, κινείται στην περιοχή των 140 εκατ. ευρώ.

The post Ραγδαίες εξελίξεις στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Θεσσαλονίκη: «Καμπάνα» σε 107 άτομα, για μη εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας

Next Article

H 12η αναβάθμιση επί κυβέρνησης ΝΔ οδηγεί σε επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«O οίκος αξιολόγησης “Fitch Ratings” προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της…