ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και καύσωνας στις χονδρικές τιμές ηλεκτρισμού

Share:

Ο καύσωνας, οδηγεί σε τιμές ρεκόρ την κατανάλωση ρεύματος όπως και τις τιμές χονδρικής στο ρεύμα. Ήδη μετά την κατανάλωση χθες 10.700 MW ηλεκτρικού ρεύματος αναμένονται και σήμερα αντίστοιχες ή και μεγαλύτερες τιμές.

Ταυτόχρονα όμως, λόγω των θερμοκρασιών και της άπνοιας, η χονδρική τιμή του ρεύματος που μετακυλίεται στον καταναλωτή, έχει πάρει την άγουσα. Η αιτία είναι ότι η άπνοια δεν επιτρέπει την ομαλή λειτουργία των αιολικών πάρκων, ενώ στους ταμιευτήρες ύδατος που εξυπηρετούν τα υδροηλεκτρικά μετά από ξηρασία και καύσωνα παρατηρείται σοβαρή πτώση της στάθμης.

Τα φωτοβολταϊκά, δεν θα μπορούσαν να καλύψουν απώλειες των αιολικών και υδροηλεκτρικών, αλλά ακόμα κι έτσι αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω του καύσωνα στις υψηλές θερμοκρασίες καθώς καταπονούνται τα ηλεκτρικά τους συστήματα.

Το αποτέλεσμα ήταν χθες να συμμετέχουν μονάδες με λιγνίτη έως και με 18% κάλυψη για κάποια διαστήματα εντός της ημέρας στη συνολική παραγωγή γεγονός που σημαίνει ακριβό ρεύμα λόγω πράσινων φόρων, ενώ το βασικό καύσιμο ήταν το φυσικό αέριο.

Αλλά το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το πεπαλαιωμένο δίκτυο που πρέπει να ανταποκριθεί σε συνθήκες έντονης ζήτησης, γεγονός που προκαλεί πλήθος μικροδιακοπών.

Εκτιμάται ότι από την Πέμπτη και μετά τα προβλήματα θα μειωθούν με τα αυγουστιάτικα μελτέμια και αυτό θα βοηθήσει και τα αιολικά να αυξήσουν την παραγωγή τους.

 

The post Ρεκόρ κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και καύσωνας στις χονδρικές τιμές ηλεκτρισμού appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Αποτελέσματα Ψηφοφορίας στα θέματα της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος της 30.7.2021

Next Article

Β. Κικίλιας: Έτοιμοι για τρίτη δόση σε ευπαθείς ομάδες ακόμη και από Σεπτέμβριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Η μετεξέλιξη της Επιχείρησης «Ελευθερία» είναι ότι πλέον πάμε πόρτα-πόρτα…