ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Σ. Ζαχαράκη: Ιδρύεται Εθνικό Συμβούλιο Οινοτουρισμού – Βοηθάμε στην εξωστρέφεια του ελληνικού οίνου (video)

Share:

Την ίδρυση Εθνικού Συμβουλίου Οινοτουρισμού εξήγγειλε η Σοφία Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, από τη Σαντορίνη όπου ολοκληρώνεται σήμερα το διήμερο αφιέρωμα στον ελληνικό οινοτουρισμό.

«Θελήσαμε και εμείς να βάλουμε το λιθαράκι μας σε αυτό το μονοπάτι που έχουν ανοίξει εδώ και χρόνια οι Έλληνες οινοποιοί, κάνοντας φιλόδοξες και φιλότιμες προσπάθειες και στο εξωτερικό», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις έξι», με φόντο τη μαγευτική Σαντορίνη η υφυπουργός Τουρισμού ανέλυσε τις πρωτοβουλίες που παίρνει το υπουργείο για τον κλάδο των οινοποιών.

«Όλα τα επισκέψιμα οινοποιία, που έχουν το σήμα του ΕΟΤ, θα βρίσκονται σε ειδική ιστοσελίδα, όπου θα παρουσιάζεται και το κάθε οινοποιείο αλλά και το πώς μπορείς να πας εκεί».

Όπως ανέφερε η κ. Ζαχαράκη, σε συνεργασία με εκπροσώπους από το εξωτερικό και να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε βέλτιστες πρακτικές ώστε να «μπορέσουμε να βοηθήσουμε το ελληνικό κρασί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να γνωρίσουν οι ξένοι την ποιότητά του».

Μάλιστα, η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι «είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και εμείς στο κομμάτι της εξωστρέφειας, της προβολής και του ΕΟΤ. Είμαστε χέρι-χέρι με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης γιατί θέλουμε να διερευνήσουμε και πιθανά χρηματοδοτικά εργαλεία έτσι ώστε όποιος έχει ένα επισκέψιμο οινοποιείο και έχει το σήμα του ΕΟΤ να μπορεί να έχει χρηματοδοτικές διευκολύνσεις ώστε να αναπτύξει την δραστηριότητα».

 

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την εξ αποστάσεως εμπορία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Next Article

Κρήτη: «Έπεσε για μια αθώα βουτιά και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι», λέει ο πατέρας του 16χρονου Νικόλα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Συγκλονισμένο το Πανελλήνιο από το ατύχημα του 16χρονου πρωταθλητή ποδηλασίας…