ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Σε θετικό πρόσημο το Χρηματιστήριο – Ηπιες μεταβολές στις τράπεζες

Share:

Ασθενείς ανοδικές τάσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστηρίου, εν μέσω ανοδικής κίνησης των ευρωπαϊκών αγορών εν αναμονή των σημερινών αποφάσεων της ΕΚΤ με ήπιες μεταβολές στις τράπεζες ενώ με θετικό πρόσημο κινείται η πλειονότητα των μη τραπεζικών blue chips.

Στις τράπεζες, ανοδικά επιχειρεί  Eurobank  ενώ οριακά υποχωρούν  Πειραιώς  , Εθνική και Alpha Bank.

O Γενικός Δείκτης  διαμορφώνεται στις 855,90 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,20 %.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 3,13 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,22%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,20%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της ΕΧΑΕ (+1,32%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,28%), της Motor Oil (+1,22%), Elvalhalcor (+1,15%) και της Τέρνα Ενεργειακή (+0,70%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,38%), της ΑΔΜΗΕ (-0,7750, της Σαράντης (-0,69%) και της Τιτάν (-0,62%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες της Τεχνολογίας (+2,63%) και του Πετρελαίου (+1,08%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει ο δείκτης των Προσωπικών Προϊόντων (-0,65%).

Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 16 πτωτικά και 11 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Λανακάμ +10,00% και Revoil +4,35%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Ιντρακάτ -3,13% και Ιντερτέκ -3,13%.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Aπαλλαγή καταβολής ενοικίου: Oι ΚΑΔ

Next Article

Συνεδρίαση άνευ… εντάσεων στο Χρηματιστήριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε λιγότερο από τέσσερις μονάδες, η κίνηση του Γενικού Δείκτη,…