ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Self test στα φαρμακεία: Πώς θα διανέμονται Ιούλιο και Αύγουστο – «Δεν υπήρξαν σοβαρές ακυρώσεις εμβολίων από φαρμακοποιούς»

Share:

Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο ως διαφορετικούς αναφορικά με τη διάθεση των self test, αφού θα εμφανίζουν μικρότερο επιδημιολογικό φορτίο και μεγάλο ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών, μίλησε ο Θανάσης Παπαθανάσης, μέλος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Έτσι, θα γίνεται η δωρεάν διάθεση self test για τις κατηγορίες των πολιτών που το έχουν ανάγκη.

Ο ίδιος μίλησε για τη βούληση των φαρμακοποιών να δίνονται 4 self test με μία επίσκεψη για κάθε μήνα, ώστε να υπάρχει προσέλευση των ενδιαφερομένων στα φαρμακεία δύο μόνο φορές για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. «Η πίεση κατ’ αυτόν τον τρόπο για τα φαρμακεία θα είναι μικρότερη, αυτή την πρόταση θα παρουσιάσουμε την Τρίτη».

Θ.Παπαθανάσης: «Δεν υπήρξαν σοβαρές ακυρώσεις εμβολίων»

Όταν άνοιξε η διαδικασία με τη δυνατότητα επιλογής εμβολίου στην πλατφόρμα από τους πολίτες, αυτομάτως υπήρξε πίεση στα φαρμακεία να γίνει αλλαγή ραντεβού και άρα σκευάσματος, είπε ο κ. Παπαθανάσης.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι από την προηγούμενη εβδομάδα πολλοί πολίτες προσέρχονται και ρωτούν με ενδιαφέρον και αγωνία για το εμβόλιο, μετά και τις προ ημερών νέες ανακοινώσεις γι΄αυτό της AstraZeneca. Ωστόσο, προέτρεψε αν κάποιος έχει πραγματοποιήσει την Α’ δόση και δεν είχε κάποιο πρόβλημα, να προχωρήσει και στην Β’ γιατί έτσι χτίζεται αποτελεσματικά, όπως είπε, η ανοσία. «Η πιθανότητα να δημιουργηθεί στη Β’ δόση κάποιο πρόβλημα είναι 1,3 στο εκατομμύριο».

«Δεν υπήρξαν σοβαρές ακυρώσεις εμβολίων», συμπλήρωσε σχετικά.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πώς δύο Millennials έφτιαξαν τον νέο ασιατικό κολοσσό

Next Article

1.510.000 μοναδικοί χρήστες ενημερώθηκαν χθες Παρασκευή 18 Ιουνίου από το protothema.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σταθερά στην πρώτη θέση των διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης Διαβάστε όλο…