ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Επίτιμος δημότης Σερρών ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Share:

Επίτιμος δημότης του Δήμου Σερρών ανακηρύχθηκε ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών -στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών «ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙ»- και στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου για την Απελευθέρωση της πόλης το 1913- ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανακηρύχθηκε επίτιμος Δημότης Σερρών και του απονεμήθηκε το Χρυσό Μετάλλιο και το Χρυσό Κλειδί της πόλης των Σερρών.

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης καλωσόρισε  στην οικογένεια του Δήμου τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στην ομιλία του μίλησε για την ιστορική  μακρά και αιματηρή πορεία που οδήγησε την πόλη των Σερρών στην ελευθερία και στην Ένωση με την Ελλάδα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εμβληματική μορφή του Σερραίου ήρωα Εμμανουήλ Παπά, υπογραμμίζοντας ότι είναι ο πιο αδικημένος ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης και μιλώντας για το Δήμο Σερρών υπογράμμισε: «επιταχύνουμε τον αναπτυξιακό μας βηματισμό δρομολογώντας ένα πρόγραμμα έργων και δράσεων σε κρίσιμους τομείς με άμεσο αποτύπωμα στους ίδιους τους δημότες. Η βοήθεια από έναν κορυφαίο Ευρωπαίο και συνδημότη σύμμαχο θα είναι καθοριστικής σημασίας στην υλοποίηση του αναπτυξιακού μας οράματος για τον Δήμο Σερρών».

Μαργαρίτης Σχοινάς: «Γίνομαι πια ένας συνδημότης και συνοδοιπόρος σας»

Ως συνδημότης και συνοδοιπόρος απευθύνθηκε σε όσους βρέθηκαν στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκή επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς που ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας «Οι Σέρρες είναι η πρώτη πόλη που επισκέπτομαι τόσο συχνά μετά την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη». Ο κ. Σχοινάς δήλωσε συγκινημένος  γιατί όπως είπε «η διάκριση αυτή προέρχεται από την γενέτειρα του Εθνάρχη και πατρίδα του Εμμανουήλ Παπά, που η ιστορία γεφυρώνει με την δική μου «μικρή πατρίδα» την Κασσάνδρα και που από αύριο (σήμερα) η ιστορική αυτή σχέση, θα επισημοποιηθεί με την τελετή αδελφοποίησης των δύο δήμων».

Από τη συνάντηση του Μαργαρίτη Σχοινά με τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο

Έκανε μεγάλη αναφορά στην ιστορική διαδρομή της πόλης: «Η κληρονομιά του τόπου, οι καταβολές του τοπικού πληθυσμού, κράτησε την ταυτότητα των Σερραίων ζωντανή στο βάθος της νεότερης ιστορίας» και στα όσα πέτυχε η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ελλάδα πέτυχε τα 40 χρόνια που ανήκει στον πυρήνα της Ευρώπης, όσα δεν πέτυχε τα προηγούμενα 160 χρόνια της νεότερης ιστορίας της».

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Ε. αναφέρθηκε στο «εν εξελίξει εμβολιαστικό πρόγραμμα-το μεγαλύτερο στην ιστορία της ανθρωπότητας με εμβόλια ασφαλή και προσβάσιμα σε όλους», στο «Ελληνικό Σχέδιο-Ελλάδα 2.0-από τα πρώτα που εγκρίναμε, καθιστά την Ελλάδα την 4η πιο ευνοημένη χώρα, αναλογικά με το μέγεθος της οικονομίας της. Με πόρους που ξεπερνούν το «πακέτο Μάρσαλ» που ανασυγκρότησε την Ελλάδα του ’50 και του ’60» αλλά και στο «Σύμφωνο Αλληλεγγύης» για την μετανάστευση και το άσυλο, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ένωση Ασφάλειας, μια «ευρωπαϊκή πανοπλία» για πιο ασφαλές διαδίκτυο, πιο ήσυχες γειτονιές και πλήρως προστατευμένα σύνορα».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Σχοινάς μίλησε για τις προοπτικές της πόλης των Σερρών: «Ο τόπος σας, η πόλη μας μπορεί να γίνει το πρότυπο ενός τέτοιου ευρωπαϊκού μέλλοντος, όπως το ονειρευόμαστε. Με τις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές σας, με τις δυναμικές επιχειρήσεις σας μερικές από τις οποίες ήδη ξεχωρίζουν ως εθνικοί πρωταθλητές. Με τις φιλοδοξίες για τις νέες μορφές αρχαιολογικού, οικολογικού και θρησκευτικού τουρισμού που με τις κολοσσιαίες οικονομικές δυνατότητες και επενδύσεις σε ανθρώπινο κεφάλαιο που θα έχουμε στη διάθεση μας τα επόμενα χρόνια. Όλα αυτά τα στοιχεία συνθέτουν αυτό το μήνυμα αισιοδοξίας που σας φέρνω σήμερα. Ένα μήνυμα, που δεν έχει, πιστέψτε με, απλά διακηρυκτικό χαρακτήρα αλλά προβάλει ως απτή πραγματικότητα. Τη Δευτέρα που θα γιορτάσετε τα 108 χρόνια από την απελευθέρωση με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, θα βρεθείτε στο εθνικό προσκήνιο όχι μόνο για όσα καταφέρατε μέχρι τώρα αλλά κυρίως για όσα δικαιούστε και θα πετύχετε στο μέλλον. Ξέρετε καλά, ότι σε αυτή την πορεία θα με βρίσκεται πάντα δίπλα σας ως φίλο, αρωγό και συμπαραστάτη».

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Το γευστικό και αρωματικό μείγμα που ρίχνει την πίεση και τη χοληστερόλη

Next Article

Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με συλλήψεις και προσαγωγές στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Δύο άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης που πραγματοποίησε…