ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

ΣΙΔΜΑ: Η κρίση στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις

Share:

Σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού αναφορικά με τις επιπτώσεις των πρόσφατων εξελίξεων στην Ουκρανία και Ρωσία στις δραστηριότητες της εταιρείας, προέβη η ΣΙΔΜΑ, κατόπιν επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως επισημαίνει, αναφορικά με το Οικονομικό έτος 2021:

  • Το ποσοστό του κύκλου εργασιών που σχετιζόταν με πωλήσεις εισαγόμενων προϊόντων από την παραπάνω χώρες αφορούσε περί το 6,5% επί του συνόλου.
  • Το ποσοστό των αγορών προϊόντων από την παραπάνω χώρες αφορούσε περί το 6,8% επί του συνόλου των εισαγωγών της εταιρείας.
  • Τα στοιχεία του ενεργητικού της εταιρείας δεν έχουν κάποια έκθεση στις παραπάνω χώρες.

Η εταιρεία σημειώνει πως έχει μεγάλη διασπορά προμηθευτών από διάφορες χώρες ώστε να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχεια στην εφοδιαστική της αλυσίδα. Ωστόσο αρκετοί από τους παραγωγούς χάλυβα, εξαρτώνται σε κάποιο μη αμελητέο βαθμό σε προμήθεια πρώτης ύλης από περιοχές της Ουκρανίας και Ρωσίας. Σε αυτή τη χρονική στιγμή είναι αδύνατος κάθε υπολογισμός της επίπτωσης των πρόσφατων εξελίξεων στην Ουκρανία και Ρωσία στις δραστηριότητες των προμηθευτών μας και επακόλουθα  στις αντίστοιχες δραστηριότητες της εταιρείας, τονίζει η ΣΙΔΜΑ +3,88%.

Όσον αφορά στην εκτίμηση της Διοίκησης για τις έμμεσες επιδράσεις των πρόσφατων εξελίξεων στην Ουκρανία και Ρωσία, σε πιθανό σενάριο παρατεταμένης διένεξης, το κόστος ενέργειας στην ευρωζώνη και κατά συνέπεια στη χώρα μας θα αυξηθεί ωθώντας υψηλότερα τον πληθωρισμό. Παρά το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν σχεδίαζε άμεσα την αύξηση των επιτοκίων με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού, το πιθανότερο σενάριο θα είναι να ακολουθήσει συντομότερα τις ομόλογες κεντρικές τράπεζες της Αγγλίας και των Ηνωμένων πολιτειών.

Έμμεση επίδραση της αύξησης των επιτοκίων θα είναι η αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους της εταιρείας  με αντίστοιχη αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα της.

The post ΣΙΔΜΑ: Η κρίση στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ

Next Article

Tις επόμενες εβδομάδες θα μετρηθούν οι επιπτώσεις στον τουρισμό

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Tις επόμενες εβδομάδες θα μετρηθούν οι επιπτώσεις στον τουρισμό από…