ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Σκληρός νόμος στη Βρετανία για τρομοκράτες – Δύσκολη η αποφυλάκιση

Share:

Επείγουσα νομοθεσία που θα εμποδίζει την πρόωρη αποφυλάκιση όσων έχουν καταδικαστεί για αδικήματα τρομοκρατίας, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ και για όσους κρατούνται ακόμη σήμερα, ανακοίνωσε από τη Βουλή των Κοινοτήτων ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ρόμπερτ Μπάκλαντ, λέγοντας ότι μετά την χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Στρίθαμ του νότιου Λονδίνου, η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει επειγόντως.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι τα νέα μέτρα που θα νομοθετήσει θα προβλέπουν ότι οι καταδικασθέντες για τρομοκρατικά αδικήματα θα πρέπει να εκτίουν τουλάχιστον τα δύο τρίτα της ποινής τους και να μην μπορούν να αποφυλακιστούν εάν προηγουμένως δεν δοθεί η συγκατάθεση ειδικών από το συμβούλιο αποφυλάκισης, το οποίο θα αναλαμβάνει να εκτιμά το ρίσκο που ενέχει οποιαδήποτε τέτοια απόφαση. Μάλιστα, τα μέτρα αυτά θα εφαρμοστούν και σε όσους ήδη εκτίουν ποινή φυλάκισης, δηλαδή θα έχουν αναδρομική ισχύ.

Ενημερώνοντας το Σώμα, παραδέχτηκε ότι ο δράστης της επίθεσης στο Στρίθαμ είχε εκτίσει μόλις τη μισή ποινή του – και αποφυλακίστηκε πριν μία εβδομάδα – ενώ το συμβούλιο αποφυλάκισης δεν είχε λόγο στην απόφαση, καθώς αυτή προβλέπεται αυτομάτως από το νόμο. Το δικαίωμα αυτό καταργείται και οι καταδικασθέντες δεν θα μπορούν να λάβουν εκτίμηση της δυνατότητας αποφυλάκισης, εάν προηγουμένως δεν έχουν εκτίσει τουλάχιστον τα δύο τρίτα της ποινής τους.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Τράπεζα Πειραιώς: Τιτλοποιήσεις 7 δισ. ευρώ, μείωση NPEs κατά 11 δισ. ευρώ το 2020

Next Article

Ο Μητσοτάκης στο Αμπου Ντάμπι – Βλέπει τον Σεΐχη, είδε και τον Πατριάρχη

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στο ‘Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) βρίσκεται ο…