ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Π. Σουρέτης, Intrakat: Πως η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να γίνει leader καινοτόμων έργων

Share:

Τη μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη της Κεντρικής Μακεδονίας σε leader καινοτόμων έργων μεγάλης κλίμακας που αποτελούν οι παρούσες συνθήκες και που συνδυαστικά θα δημιουργήσουν ένα ολοκληρωμένο υπερσύγχρονο networkαλληλένδετων μεταξύ τους υποδομών τόνισε στο συνέδριο The Thessaloniki Metropolitan Summit ο κ. Πέτρος Σουρέτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrakat.

Τουρισμός – νεοφυή επιχειρηματικότητα

Ο κ. Σουρέτης υπογράμμισε ότι με επίκεντρο τον τουρισμό 365 ημερών, από τις μεταφορές ως την ορθή διαχείριση φυσικών πόρων (νερό, αέρας, ήλιος) και από την νεοφυή επιχειρηματικότητα ως την πρωτοποριακή ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών, το περιβάλλον μπορεί να αναδειχθεί ως παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής.

Βασικά πεδία στα οποία είναι απόλυτα εφικτή η γρήγορη και κυρίως ρεαλιστική, βιώσιμη, δυναμική ανάπτυξη είναι οι μεταφορές και η παροχή υψηλού επιπέδου facilities στο πλαίσιο της πράσινης μετάβασης και της ψηφιακής μεταρρύθμισης στις έξυπνες πόλεις.

Ο ρόλος των ΑΠΕ

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει για την περιοχή η απολιγνιτοποίηση της Δυτικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι πέραν της βελτίωσης της ποιότητας ζωής σε τοπικό επίπεδο, με τα κατάλληλα κίνητρα, μπορεί να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και παραγωγή καθαρής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές σε συνδυασμό με την ανάπτυξη συστημάτων αποθήκευσης (storage) της ενέργειας αυτής, καθώς τα έργα αυτά απαντούν στην κλιματική κρίση και δίνουν προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης στην περιοχή.

Όχι άλλες καθυστερήσεις σε έργα

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Σουρέτης επεσήμανε ότι τα περιθώρια αναβολής για το μέλλον έργων που θα έπρεπε να έχουν γίνει χρόνια πριν, είναι απλά μηδενικά και πλέον υπάρχουν τα κατάλληλα εργαλεία για την υλοποίηση τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχει πλέον η πολιτική βούληση για τον σχεδιασμό σημαντικών έργων υποδομών αλλά και η πολιτική βούληση άρσης των δεκάδων εμποδίων κατά την φάση υλοποίησης τους καθώς και η θέσπιση ουσιαστικών κινήτρων.

«Η τρέχουσα συγκυρία είναι μοναδική για την ανάπτυξη της περιοχής. Έχουμε την ευτυχή συγκυρία τρεις χαρισματικές προσωπικότητες, ο υπουργός υποδομών Κώστας Καραμανλής, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο υφυπουργός υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, να έχουν ισχυρούς δεσμούς με τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία και να μπορούν να στηρίξουν το όραμα δεκαετιών για την μετατροπή της σε τουριστικό και επιχειρηματικό hub των Βαλκανίων με αναβάθμιση των υποδομών και βελτίωση της ποιότητας ζωής. Είναι ο μόνος δρόμος, αλλά προϋποθέτει γενναία κίνητρα και στρατηγικό σχεδιασμό» τόνισε κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Σουρέτης.

The post Π. Σουρέτης, Intrakat: Πως η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να γίνει leader καινοτόμων έργων appeared first on Banks.com.gr.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Νέα τιμή-στόχος για ΔΕΗ από Eurobank Equities

Next Article

Κίνα: Συμφωνίες 60,7 δισ. δολαρίων υπογράφτηκαν στην έκθεσης CIFIT 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Κίνα: Συμφωνίες 60,7 δισ. δολαρίων υπογράφτηκαν στην έκθεσης CIFIT 2021…