ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Σπ. Μαζάνης στο Πρώτο: Σύντομα το εμβόλιο στα παιδιά θα γίνεται από 12 ετών και στην Ελλάδα (audio)

Share:

«Δεν πρέπει να ανησυχούν οι γονείς για το εμβόλιο, γιατί ήδη γίνεται εδώ και 2,5 μήνες σε πολλές χώρες του εξωτερικού από 12 ετών και πάνω, ενώ στην Ελλάδα γίνεται από 15 ετών, παρ’ όλ’ αυτά θα κατέβει σίγουρα και εδώ στην ηλικία των 12 το επόμενο διάστημα», ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο παιδίατρος, Σπύρος Μαζάνης.

Πάνω από 8,5 εκατ. εμβόλια έχουν γίνει σε παιδιά στις ΗΠΑ, σημείωσε ο κ. Μαζάνης, «είναι ασφαλέστατο, με 100% αποτελεσματικότητα, οι γονείς να εμπιστευθούν τον παιδίατρό τους γιατί κάθε παιδί έχει και διαφορετικό ιατρικό ιστορικό».

Συμβουλεύει τους γονείς να κάνουν το εμβόλιο στα παιδιά, για να μπορέσουν όπως είπε να γυρίσουν στον φυσικό τους χώρο, «που είναι τα σχολεία, οι παιδικές χαρές, οι πολιτιστικές εκδηλώσει δεδομένου ότι το διάστημα της πανδημίας, η καραντίνα έχει φέρει και άλλα προβλήματα στα παιδιά, που έχουν να κάνουν και με την ψυχική τους υγεία και με την σωματική, έχουμε παχυσαρκία και προβλήματα πολλά. Ειδικά τα παιδιά που θα δώσουν πανελλήνιες την επόμενη χρονιά θα πρέπει να εμβολιαστούν».


Σχετικά με το αν οι γονείς εκφράζουν στους παιδιάτρους τον προβληματισμό τος για να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών τους, ο κ. Μαζάνης, ανέφερε πως «όλο αυτό το χρονικό διάστημα οι γονείς μας ρωτούσαν αν πρέπει να το κάνουν οι ίδιοι, οι παππούδες και οι γιαγιάδες, ενώ μας λένε ότι αν γίνει το εμβόλιο και στα παιδιά θέλουν εμείς, οι παιδίατροί τους, να τους το κάνουμε».

Σε σχέση με το αν μπορεί να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο στα παιδιά, ο κ. Μαζάνης ανέφερε πως τέτοιο ενδεχόμενο δεν υπάρχει, ίσως οι γονείς καταλάβουν ότι θα πρέπει να το κάνουν στα παιδιά, όπως κάνουν κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίπης, σαν εμβόλιο ρουτίνας.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Γιώργος Ασημακόπουλος: Στο Survivor «πάλεψα» με ποντίκια για να τους πάρω την τροφή

Next Article

Βόλος: Μυστηριώδης κλοπή από διαμέρισμα με λεία 100.000 ευρώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Τα χρήματα εξαφανίστηκαν κάτω από άγνωστες συνθήκες και σε άγνωστο χρόνο…