ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Στα βαθιά νερά της Ικαρίας τα «Aegean Explorer» και «Πηνελόπη»

Share:
Στα βαθιά νερά της Ικαρίας τα «Aegean Explorer» και «Πηνελόπη»

Τα σκάφη του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Ερευνών Αρχιπέλαγος «Aegean Explorer» και «Πηνελόπη» επανδρωμένα με επιστήμονες, φοιτητές και τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό βρίσκονται από τις αρχές του μήνα στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Ικαρίας. Γνωστά νερά για το «Πηνελόπη» που ξεκίνησε την έρευνα σε αυτή την περιοχή πριν από 19 χρόνια – καινούργια νερά για το «Aegean Explorer». Αφετηρία το λιμάνι του Ευδήλου της Ικαρίας αλλά και «δέσιμο» για λίγες ώρες στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου όπου οι συζητήσεις με τον Ναυτικό Όμιλο Ικαρίας θα μετατραπούν σε συνεργασία με την δημιουργία ομάδας άμεσης δράσης για περιβαλλοντικά θαλάσσια θέματα.

Η Αναστασία Μήλιου δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου: «Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θάλασσα, με ένα βαθύ φαράγγι που ξεπερνάει τα 1100 μέτρα σε βάθος. Η περιοχή αυτή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταναστευτικές διόδους για τα μεγάλα θαλάσσια θηλαστικά στη ΒΑ Μεσόγειο. Στην πρώτη μας ημέρα στην περιοχή καταγράψαμε μετανάστευση φυσητήρων.

Ταυτόχρονα συνεχίζουμε την έρευνα για την εκτίμηση του βαθμού της πλαστικής ρύπανσης στη στήλη του θαλασσινού νερού και σε συνδυασμό με την πολυεπίπεδη συλλογή δεδομένων στα παράκτια νερά (καταγραφή της εξάπλωσης εισβολικών ειδών, του ρυθμού θνησιμότητας της Πίννας ( Pina nobilis), χαρτογράφηση της έκτασης των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας).

Την Δευτέρα 2/9 επισκέφθηκαν την παραλία του Φάρου όπου υπάρχουν 4 φωλιές τοποθέτησης αυγών θαλασσίων χελωνών με τις 2 από αυτές να φαίνονται πιο “ενεργές” και ελπίζουν εντός ολίγων ημερών να έχουμε νέα χελωνάκια!

The post Στα βαθιά νερά της Ικαρίας τα «Aegean Explorer» και «Πηνελόπη» appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Κάλεσμα συντονισμού κινητοποιήσεων για το κλείσιμο του ΧΑΔΑ στην Δ.Ε. Ραχών Ικαρίας

Next Article

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως πολιτική της, την ολοταχώς επιστροφή στο παρελθόν

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσει…