ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Στη Γλασκόβη ο Σταϊκούρας για την «πράσινη» και αειφόρο οικονομική πολιτική

Share:

Για τη Γλασκόβη αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις αυριανές εργασίες της διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή COP26, οι οποίες αφορούν την προώθηση «πράσινης» και αειφόρου οικονομικής πολιτικής, με στόχο να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να περιοριστεί το οικολογικό αποτύπωμα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

O κ. Σταϊκούρας θα είναι ένας από τους περίπου 20 υπουργούς Οικονομικών – μέλη της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε κλειστή συνάντηση με θέμα τον συντονισμό δράσεων, ώστε οι χρηματοοικονομικές ροές να ευθυγραμμιστούν με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα και η κλιματική διάσταση να ενσωματωθεί στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν, επίσης, οι επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας κ. David Malpass, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κα. Kristalina Georgieva και του Δικτύου Κεντρικών Τραπεζών και Εποπτικών Αρχών για ένα Πράσινο Χρηματοοικονομικό Σύστημα (NGFS) κ. Frank Elderson.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών θα λάβει μέρος, μεταξύ άλλων, στις συζητήσεις για τη συμβολή των κεντρικών τραπεζών και των ρυθμιστικών αρχών στην επίτευξη του στόχου για μηδενικές εκπομπές ρύπων και για τη διαχείριση του κινδύνου της κλιματικής αλλαγής στον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και σε εκδήλωση για την ανακοίνωση του Διεθνούς Συμβουλίου Προτύπων Βιωσιμότητας (International Sustainability Standards Board) του ιδρύματος Διεθνών Προτύπων Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (International Financial Reporting Standards – IFRS).Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Απάτη ήταν το ψευδο-κρυπτο SQUID – «οι ιδρυτές» άρπαξαν 2,5 εκ. δολάρια κι εξαφανίστηκαν

Next Article

Διστακτική άνοδος στη Wall Street σε νέα ρεκόρ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Συνεχίζουν σε ρεκόρ οι δείκτες με το ενδιαφέρον των επενδυτών…