ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Στην ItalGas η ΔΕΠΑ Υποδομών μετά από βελτιωμένη προσφορά 733 εκ. ευρώ

Share:

Βελτιωμένη προσφορά 733 εκ. ευρώ κατέθεσε η ιταλική ITALGAS SpA και το ΤΑΙΠΕΔ (και τα ΕΛΠΕ επίσης) την αποδέχθηκαν ανακηρύσσοντας την ιταλική εταιρία ως προτιμητέο επενδυτή.

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου (ΕΕΣΥΠ), προχώρησε στην αποσφράγιση της βελτιωμένης οικονομικής προσφοράς που κατέθεσε η ITALGAS SpA για την από κοινού πώληση με την “Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ” (ΕΛΠΕ) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας “ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Η βελτιωμένη δεσμευτική προσφορά ανέρχεται σε 733 εκ. ευρώ.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου την απεδέχθη και ανακήρυξε την ITALGAS SpA ως Προτιμητέο Επενδυτή. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΠΕ επίσης αποδέχθηκε την ανωτέρω προσφορά.

Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και λειτουργούν από κοινού ως πωλητές.

Ο φάκελος του διαγωνισμού θα υποβληθεί στη συνέχεια στο Ελεγκτικό Συνέδριο για προσυμβατικό έλεγχο, τα δε συμβατικά κείμενα της συναλλαγής θα υπογραφούν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

The post Στην ItalGas η ΔΕΠΑ Υποδομών μετά από βελτιωμένη προσφορά 733 εκ. ευρώ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ανακοίνωση κράτους μέλους καταγωγής

Next Article

Κορωνοϊός: 2.170 νέα κρούσματα και 43 θάνατοι – Στους 384 οι διασωληνωμένοι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε 2.170 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν το τελευταίο…