ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Στο ΚΑΣ η επένδυση της Prodea στη Συγγρού

Share:

Από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο περνά σήμερα η νέα επένδυση της Prodea Investments ΑΕΕΑΠ για το βιοκλιματικό κτίριο γραφείων στη Λεωφόρο Συγγρού 44.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του ΚΑΣ σήμερα έχει οριστεί να συζητηθεί η έγκριση του αιτήματος της εταιρείας για την άδεια δόμησης στο υφιστάμενο κτίριο γραφείων, για αλλαγή των όψεων, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και δημιουργία φυτεμένου δώματος, σε ακίνητο επί των Λεωφόρου Συγγρού 44, Δοντά και Φαλήρου στο Κουκάκι.

Πρόκειται για το κτίριο ‘’The Wave’’, όπως θα ονομαστεί το παλιό κτίριο που θα μεταμορφωθεί σε μία ακόμη ‘’πράσινη’’ επένδυση της μεγαλύτερης εγχώριας ΑΕΕΑΠ.  

Η Prodea Investments ΑΕΕΑΠ, έχει χαρτοφυλάκιο ακινήτων της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.  Μετά την πετυχημένη έκδοση του πράσινου ομολόγου, ύψους 300 εκατ. ευρώ, 5ετούς διάρκειας, προχωρά άμεσα στην αξιοποίηση των αντληθέντων κεφαλαίων.

Επένδυσε 15,3 εκατ. Ευρώ για την εξαγορά του 51% της εταιρείας Panterra, της κοινοπραξίας που έχει δημιουργηθεί με την Dimand με στόχο την ανάπτυξη συγκροτήματος γραφείων στην  Λεωφόρου Συγγρου και τις οδούς Λαγουμιτζή και Ευρυδάμαντος.

Η κτιριακή ανάπτυξη περιλαμβάνει 2 αυτόνομα κτίρια γραφείων με συνολική επιφάνεια περίπου 31.000 τ.μ.

  • Το πρώτο από αυτά, που προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021, έχει ήδη πουληθεί στην εταιρεία Generali προς 34,8 εκατ. ευρώ,
  • Το δεύτερο, που έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης την άνοιξη του 2022, η Prodea αξιολογεί το σύνολο των δυνατοτήτων αξιοποίησής του.

Η εταιρεία δίνει δυναμικό «παρών» και στον κλάδο των αποθηκευτικών χώρων, έχοντας αγοράσει, προς 12,5 εκατ. ευρώ, την εταιρεία New Metal Expert M.IKE, η οποία διαθέτει συγκρότημα εμπορικών αποθηκών στον Ασπρόπυργο. 

The post Στο ΚΑΣ η επένδυση της Prodea στη Συγγρού appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μεικτή εικόνα στην Ασία – Τρίτη σερί συνεδρίαση κερδών για τον Nikkei 225

Next Article

Οι εφημερίδες της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου 2021

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Οι εφημερίδες της Τρίτης 7 Σεπτεμβρίου 2021      …