ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Η ΠτΔ στη συνάντησή της με τον ΥπΕξ της Κύπρου: Απαράδεκτες οι τουρκικές αξιώσεις

Share:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον νέο Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη και του εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια για την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων του. Η κυρία Σακελλαροπούλου τόνισε ότι η προηγούμενη εμπειρία του κυρίου Κασουλίδη στη θέση αυτή αποτελεί εγγύηση για την υπεράσπιση των συμφερόντων του κυπριακού ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι η εμμονή της Τουρκίας στις απαράδεκτες αξιώσεις για λύση δύο κρατών και «ισότιμης κυριαρχίας» αυτών, καθώς και η συνεχιζόμενη τουρκική επιθετικότητα στα Βαρώσια, στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, δεν πρόκειται να κάμψουν την προσήλωσή μας στην ευόδωση των προσπαθειών για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κύριος Κασουλίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του κυπριακού λαού προς τον ελληνικό, ανέφερε ότι η συμπόρευση αυτή αποτελεί το κύριο στήριγμα του κυπριακού αγώνα και τόνισε ότι η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια λειτουργική Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, με μια κυριαρχία, μια διεθνή προσωπικότητα και μια ιθαγένεια, όπως ακριβώς προβλέπουν οι Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, αποτελεί πάγια πυξίδα της Κύπρου.

Στη συνέχεια ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου θα γίνει δεκτός από τον υπουργό Έξωτερικών Νίκο Δένδια.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Πρόεδρος Αρείου Πάγου: Όσοι επιθυμούν να προστατέψουν τη Δικαιοσύνη να την αφήσουν έξω από πολιτικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες

Next Article

T. Χατζηβασιλείου στο Πρώτο: Τα Rafale οδηγούν την Ελλάδα σε άλλη “πίστα” (audio)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Η απόκτηση των Rafale οδηγεί την ελληνική πολεμική αεροπορία σε…