ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Στόχος οι μηδενικοί θάνατοι στην άσφαλτο μέχρι το 2050

Share:

Ψηφίστηκε στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η έκθεση για το νέο πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ για την οδική ασφάλεια, στην οποία εισηγήτρια εκ μέρους της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είναι η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη.

Στην έκθεση καθορίζονται οι στόχοι τόσο σε ενωσιακό όσο και σε εθνικό επίπεδο, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση στο 50% των τροχαίων ατυχημάτων έως το 2030 και το αποκαλούμενο «Vision Zero» για μηδενικούς θανάτους στην άσφαλτο μέχρι το 2050.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η κ. Βόζεμπεργκ με σειρά από τροπολογίες και θέσεις που εντάχθηκαν στο τελικό κείμενο υποστηρίζει τη μείωση του ορίου ταχύτητας στον αστικό ιστό, τη μηδενική ανοχή στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ -καθώς η κατανάλωση αλκοόλ ευθύνεται για το 25% των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων- και περισσότερα μέτρα ασφαλείας σε υποδομές και οχήματα».

Επιπλέον, η κ. Βόζεμπεργκ «δίνει ιδιαίτερη προσοχή στους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου, όπως πεζούς, ποδηλάτες και ηλικιωμένους και ζητά τη δημιουργία εθνικών παρατηρητήριων για την οδική ασφάλεια με στόχο τη συλλογή, την επεξεργασία και τη διατήρηση εθνικής βάσης δεδομένων» και υπογραμμίζει «την ανάγκη για την παροχή σταθερών και συνεκτικών λύσεων χρηματοδότησης και επενδύσεων σε θέματα οδικής ασφάλειας».

Τέλος, η κ. Βόζεμπεργκ, μέσα από τροπολογίες, επισημαίνει ότι όλα τα κράτη μέλη πρέπει να διασφαλίσουν παροχή υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης στον τομέα της οδικής ασφάλειας, η οποία θα ξεκινά από το σχολείο και θα αποτελεί μέρος μιας συνεχούς δια βίου μάθησης, καθώς η διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς των οδηγών αποτελεί προτεραιότητα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

The post Στόχος οι μηδενικοί θάνατοι στην άσφαλτο μέχρι το 2050 appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας Ν.3556/2007

Next Article

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 12,9% της ΝΔ –

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
H έρευνα καταγράφει επίσης σταθερό προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως…