ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Suddeutsche Zeitung: Στο χείλος του γκρεμού η Ιταλία

Share:

Ενάμιση μήνα πριν τις ευρωεκλογές η Ιταλία παραπαίει μεταξύ επιθυμιών και σκληρής πραγματικότητας, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung με τίτλο «Στο χείλος του γκρεμού η Ιταλία».

Η συγκυβέρνηση βρίσκεται από την εκλογή της, πριν από δέκα μήνες, μονίμως σε συνθήκες προεκλογικού αγώνα που δεν της επιτρέπει να αντιμετωπίσει τα πραγματικά προβλήματα. Προτεραιότητα της Λέγκα και των Πέντε Αστεριών δεν είναι τώρα οι Ιταλοί, αλλά οι ευρωεκλογές.

Η πορεία της ιταλικής οικονομίας αποκαλύπτει τα ψέματα στα οποία καταφεύγουν οι κυβερνώντες: Δανεισμός και χρέος βρίσκονται σε άνοδο, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται τα επιτόκια των ομολόγων και η φορολογία. Η χρηματοδότηση με δανεικά των δύο βασικών προεκλογικών υποσχέσεων για το εισόδημα του πολίτη και την πρόωρη συνταξιοδότηση φέρνει τη χώρα στα πρόθυρα νέας οικονομικής κρίσης.

Το φθινόπωρο, όταν η κυβέρνηση κληθεί να καλύψει τα τεράστια ελλείμματα του προϋπολογισμού για το 2020, οι Βρυξέλλες θα ζητήσουν πολλά και επίπονα μέτρα. Η Ιταλία μοιάζει σαν σε τροχιά σύγκρουσης με παγόβουνο. Όσο ισχυρότερη η σύγκρουση, τόσο ταχύτερα θα ξυπνήσουν οι Ιταλοί από τον εφιάλτη».

Πηγή: Deutsche WelleΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του δώρου Πάσχα

Next Article

Για πρώτη φορά η Ελλάδα γίνεται έδρα του ISTO for P&P

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Για πρώτη φορά η Ελλάδα γίνεται έδρα του ISTO for…