ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Με σύμβουλο την AXIA Ventures Group και τη Qualco, η ΔΕΗ τιτλοποίησε 325 εκατ. Ευρώ ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων

Share:

Η ΔΕΗ, ο μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το κλείσιμο της συναλλαγής τιτλοποίησης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων άνω των 90 ημερών με ονομαστικό ποσό έκδοσης περί τα €325 εκατομμύρια. Η AXIA Ventures Group (“AXIA”) ενήργησε ως Financial Advisor της Qualco S.A. («Qualco») σχετικά με το διορισμό της ως Sub-Servicer των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η Qualco είναι ένας έμπειρος πάροχος διαχείρισης χρέους και ένας κορυφαίος servicer στην αγορά χρηματοοικονομικής τεχνολογίας με διεθνές αποτύπωμα και πελάτες σε περισσότερες από 30 χώρες, που βοηθά οργανισμούς να προσαρμοστούν σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον πιστωτικού κινδύνου και αναξιοποίητων περιουσιακών στοιχείων.

Το χωρίς αναγωγή Πρόγραμμα στη ΔΕΗ καλύπτεται από ένα χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων από συμβάσεις ενεργών ή μη πελατών, με μία ή περισσότερες ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις άνω των 90 ημερών. Το Πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 5 ετών, συμπεριλαμβανομένης μιας περιόδου 2 ετών όπου λειτουργεί ως ανακυκλούμενο και μίας περιόδου 3 ετών όπου θα αποπληρωθεί από το προϊόν των εισπράξεων από τις προαναφερθείσες απαιτήσεις.

Η Qualco ενεργεί ως Sub-Servicer του Προγράμματος, ενώ η ΔΕΗ ως Servicer. Οι επενδυτές του Προγράμματος είναι οι CarVal Investors, η Deutsche Bank AG και υπό διαχείριση κεφάλαια της PIMCO.

Αυτή η συμφωνία είναι η δεύτερη τιτλοποίηση απαιτήσεων της Εταιρείας μετά την αρχική τιτλοποίηση €260 εκατομμυρίων  ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων έως και 60 ημερών. Και οι δύο τιτλοποιήσεις αποδεικνύουν την αξιοπιστία και τη στήριξη της ΔΕΗ από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Η κα. Χριστίνα Αναγνωσταρά, Managing Director Investment Banking της AXIA δήλωσε:

  • «Η υπογραφή αυτής της τιτλοποίησης ορόσημο αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της ΔΕΗ να διαφοροποιήσει την κεφαλαιακή της δομή και να ενισχύσει περαιτέρω τη ρευστότητά της. Ο ρόλος της Qualco ως SubServicer είναι καθοριστικής σημασίας δεδομένης της εξειδίκευσής της στον τομέα της ενέργειας, της καινοτόμου προσέγγισής της στις λύσεις διαχείρισης χρεών καθώς και της χρήσης κορυφαίων τεχνολογικών υποδομών για την εξυπηρέτηση χρεών. Ήταν πραγματικά ευχαρίστησή μας να είμαστε μέρος αυτής της μοναδικής συναλλαγής και να μας εμπιστευθεί τόσο η τοπική όσο και η διεθνής κοινότητα».

Η AXIA Ventures Group Ltd (‘’AXIA’’), μέλος της AXIA Financial Group (“AFG”), είναι ένας κορυφαίος περιφερειακός ιδιωτικός όμιλος παροχής επενδυτικών υπηρεσιών ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών επενδυτικής τραπεζικής καθώς και στην παροχή υπηρεσιών προς μεγάλες επιχειρήσεις, κυβερνήσεις και θεσμικούς πελάτες με αντικείμενο την πραγματοποίηση επενδύσεων στις αγορές κεφαλαίου. Η AXIA εδρεύει στη Λευκωσία της Κύπρου, εποπτεύεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (Αρ. Άδειας 086/07) και δυνάμει των αδειών και πιστοποιήσεων που κατέχει, δύναται να παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα σε πολλές χρηματοοικονομικές αγορές του κόσμου. Η ΑΧΙΑ διατηρεί επίσης παρουσία στις ΗΠΑ μέσω της AXIA Capital Markets LLC (“AMC”), ενός εγγεγραμμένου broker-dealer και μέλος του FINRA.

The post Με σύμβουλο την AXIA Ventures Group και τη Qualco, η ΔΕΗ τιτλοποίησε 325 εκατ. Ευρώ ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑΓΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Next Article

Κορωνοϊός: 761 νέα κρούσματα και 4 θάνατοι – Στους 189 οι διασωληνωμένοι

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε 761 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ. Κατά…