ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Συνάντηση Δένδια με Τζαϊσχανάκαρ το Σάββατο – Πρώτη ανταλλαγή επισκέψεων των ΥΠΕΞ Ελλάδας & Ινδίας μετά από 18 χρόνια

Share:

Συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανάκαρ θα έχει το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας θα παρακαθήσει το βράδυ της Παρασκευής σε άτυπο δείπνο που παραθέτει ο κ. Δένδιας.

Πρόκειται για την πρώτη ανταλλαγή επισκέψεων μεταξύ υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών μετά από 18 χρόνια, που διανοίγει νέες προοπτικές για εμπέδωση και αναβάθμιση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας σε σειρά τομέων κοινού ενδιαφέροντος, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι κατ’ ιδίαν και εν συνεχεία οι διευρυμένες συνομιλίες, κατά την συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο, αναμένεται να εστιάσουν στην προώθηση του διαλόγου και στην ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών σε όλα τα επίπεδα. Στο διμερές, κατ’ αρχάς, πλαίσιο αναμένεται να δοθεί έμφαση, μεταξύ άλλων, στον οικονομικό τομέα, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής συνεργασίας, ιδίως όσον αφορά ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ενέργεια. Η Ελλάδα θα γίνει μέλος της, ινδικής πρωτοβουλίας, Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας με την υπογραφή της συμφωνίας πλαισίου από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στο πολυμερές πλαίσιο, όπου Ελλάδα και Ινδία συμμερίζονται την ανάγκη πλήρους σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αναμένεται να εξετασθούν διεξοδικότερα οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στο πλαίσιο των Διεθνών Οργανισμών, συμπεριλαμβανομένου του ΟΗΕ, όπου άλλωστε την τρέχουσα περίοδο, για τα έτη 2021-2022, η Ινδία είναι και μη-μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Επίσης, σημειώνεται ότι θα συζητηθούν οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, τόσο στην ευρύτερη περιοχή του Ινδικού Ωκεανού όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένου του Κυπριακού και της Τουρκίας, καθώς και οι προοπτικές πολυμερών σχημάτων.

Μετά τις συνομιλίες θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Το απόγευμα του Σαββάτου, γύρω στις 19:30, οι δύο υπουργοί των Εξωτερικών θα παραστούν στα αποκαλυπτήρια αδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι κοντά στην πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα.

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Π.Ο.Υ: Σε 85 χώρες η «ινδική» μετάλλαξη – Μόνη λύση τα εμβόλια, αλλά δεν φτάνουν στους φτωχούς του πλανήτη

Next Article

Κορωνοϊός – Ελλάδα: 395 κρούσματα, 21 θάνατοι, 239 διασωληνωμένοι (ΠΙΝΑΚΕΣ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Αυτά είναι τα νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας…