ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Συνεχίζει τις επενδύσεις σε κτίρια γραφείων στο Μαρούσι η Trastor – Ποιό κτίριο απέκτησε

Share:

Συνεχίζει τις επενδύσεις σε κτίρια γραφείων στο Μαρούσι η Trastor καθώς απέκτησε ένα ακόμη κτίριο στον Παράδεισο.

Συγκεκριμένα, η Trastor A.E.E.A.Π. ανακοίνωσε ότι στις 13 Ιανουαρίου 2022 πλειοδότησε για την απόκτηση οικοπέδου εμβαδού 1.023,14 τ.μ επί του οποίου έχει ανεγερθεί κτίριο γραφείων, ολικής επιφανείας 2.165,86 τ.μ, το οποίο βρίσκεται στον Παράδεισο Αμαρουσίου επί της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου.

Το ποσό της πλειοδοσίας για την απόκτηση του ακινήτου ανήλθε σε €2.351.000. Εντός του προσεχούς διαστήματος αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικαστικές ενέργειες για την απόκτηση του ανωτέρω ακινήτου.

Το ακίνητο αυτό είναι όμορο με την άλλη έκταση 1,7 στρεμμάτων επί της Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, που απέκτησε το 2021 η Trastor, με κόστος 3 εκατ. ευρώ, επίσης μετά από πλειστηριασμό.

Τα δύο ακίνητα θα ενοποιηθούν για να λάβει χώρο η επένδυση με την οποία η εταιρεία θα αναγείρει κτίριο γραφείων συνολικής επιφάνειας 5.000 τ.μ. εκ των οποίων τα 3.000 τ.μ. περίπου θα αφορούν γραφεία στην ανωδομή του και τα υπόλοιπα αφορούν επιφάνειες στα υπόγειά του.

Η επένδυση αναμένεται να αγγίξει τα 7,5 εκατ. ευρώ.

O κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Trastor A.E.E.A.Π, με αφορμή την πραγματοποίηση της ως άνω επένδυσης, δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι για ακόμα μια επιτυχημένη απόκτηση ακινήτου στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Η νέα μας επένδυση είναι όμορη με άλλη ιδιοκτησία μας η οποία αποκτήθηκε από την εταιρεία μας το 2021.

Οι εν λόγω ιδιοκτησίες θα ενοποιηθούν δημιουργώντας ένα νέο ενιαίο ακίνητο ιδιαίτερης προβολής και προσβασιμότητας, υιοθετώντας τις αρχές της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης. Επιπλέον, η επένδυση αυτή σηματοδοτεί την επέκταση της Εταιρείας μας στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων».

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο καιρό η Trastor απέκτησε ένα ακόμη γνωστό κτίριο γραφείων στην Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, το Kronos Business Centre.

Στόχευση σε κτίρια γραφείων & logistics

H Trastor, παρά την πανδημία τα τελευταία 2 χρόνια, προχωρά σε επιλεκτικές αγοραπωλησίες ακινήτων με στόχο την υλοποίηση της στρατηγικής της στόχευσης σε δύο κυρίως είδη ακινήτων: κτίρια γραφείων και εγκαταστάσεις logistics.

Συνολικά, η εταιρεία μόνο μέσα στο 2020, υλοποίησε 7 νέες επενδύσεις σε ακίνητα (γραφειακοί χώροι και logistics) και ενσωμάτωσε στο χαρτοφυλάκιό της 4 νέα ακίνητα τα οποία προήλθαν από τη συγχώνευση των κατά 100% τεσσάρων θυγατρικών εταιρειών ενώ ανάλογη ήταν και η πορεία το 2021.

Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία πουλά ακίνητα τα οποία δεν της αποφέρουν ικανά έσοδα και δεν αποτελούν μέρος της στρατηγικής της (όπως καταστήματα, πρατήρια υγρών καυσίμων κλπ).

Αντίθετα, επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην απόκτηση μεγάλων ακινήτων γραφείων στην Αθήνα, με χαρακτηριστικά παραδείγματα το πρώην κτίριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου και το κτίριο της Πειραιώς Leasing επίσης στη Μιχαλακοπούλου.

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανήκουν επίσης τα κτίρια της AVAX που απέκτησε στο Μαρούσι.

Στον τομέα των logistics, η Trastor έχει ήδη κτίσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων αποθηκών, άνω των 52.000 τ.μ., κυρίως στην περιοχή του Ασπροπύργου κοντά στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο.

Σε αυτά περιλαμβάνεται η πρόσφατη επένδυση στην εταιρεία Σύζευξις, την οποία εξαγόρασε έναντι 2,3 εκατ ευρώ. Μέσω αυτής της εξαγοράς, απέκτησε αποθήκη επιφάνειας 5.262 τ.μ. σε οικόπεδο 11,3 στρεμμάτων στη θέση «Ρουπάκι» ή «Μελίσσια» στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Επίσης το 2021 είχε αποκτήσει μια ακόμη μισθωμένη αποθήκη επιφάνειας 25.000 τ.μ., και πάλι στον Ασπρόπυργο, έναντι 9,5 εκατ. ευρώ.

Σήμερα, η Trastor ΑΕΕΑΠ διαθέτει συνολικά 59 ακίνητα, αξίας 313,3 εκατ. ευρώ, με συνολική μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια άνω των 237.000 τ.μ. και 19,4 εκατ. ευρώ ετησιοποιημένα έσοδα από ενοίκια.

The post Συνεχίζει τις επενδύσεις σε κτίρια γραφείων στο Μαρούσι η Trastor – Ποιό κτίριο απέκτησε appeared first on Bizness.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Νέες συνεργασίες & επενδύσεις σε ξενοδοχεία σε όλη την Κρήτη – Πού θα γίνουν τα νέα 5άστερα

Next Article

Ανοίγει το καλοκαίρι το πρώτο ξενοδοχείο W στην Ελλάδα στο Costa Navarino – Στα σκαριά νέες επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ανοίγει το καλοκαίρι του 2022 το πρώτο ξενοδοχείο W της…