ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Συνέντευξη Τσακαλώτου: Τι λέει για αγορές και “κόκκινα” δάνεια

Share:

Ιδιαίτερα καθησυχαστικός όσον αφορά την ελληνική οικονομία και τα κόκκινα δάνεια εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστηρίζοντας -αναφερόμενος στις τράπεζες- ότι δεν χρειάζεται πανικός.

«Λόγο του “μαξιλαριού” είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιλέξουμε πότε θα βγούμε στις αγορές» δήλωσε στο ραδιόφωνο του news 24/7 επισημαίνοντας ότι «δεν είμαστε αναγκασμένοι να πάμε κάποια στιγμή στις αγορές».
«Την κατάλληλη στιγμή θα βγούμε στις αγορές» υποστήριξε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με το «μαξιλάρι» η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει σε αναδιαρθρώσεις χρέους ώστε να είναι πιο διαχειρίσιμο.
«Με ένα κομμάτι από το “μαξιλάρι” θα μπορούμε να αγοράσουμε το χρέους του ΔΝΤ ή της ΕΚΤ ή και τα δύο» τόνισε αναφερόμενος στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης.Τα κόκκινα δάνεια

Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία αλλά υποστήριξε ότι δεν χρειάζεται πανικός.
«Παρακολοθούμε την κατάσταση και μαζί με την Τράπεζα της Ελλάδος δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αντιμετώπιση του προβλήματος» τόνισε και έκανε ειδική αναφορά και στην περίπτωση της Eurobank με την πρωτοβουλία που έλαβε πριν τα Χριστούγεννα.

Η σχέση με τον κ. Στουρνάρα 

Εν τω μεταξύ, ο κ. Τσακαλώτος τήρησε μια ιδιαίτερα ήπια στάση απέναντι στον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.
Ειδικότερα, ερωτηθείς για τις διαφωνίες που προκύπτουν κατά καιρούς μεταξύ κυβέρνησης-Στουρνάρα, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε «είναι λογικό να έχουμε διαφωνίες με την ΤτΕ καθώς είναι ανεξάρτητη αρχή και λέει αυτό που πιστεύει».
Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα μπορούσαν να είναι καλύτερες.
Σε κάθε περίπτωση «σε βασικά ζητήματα υπάρχει συνεργασία (με τον κ. Στουρνάρα) και στην αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».
Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος συμπλήρωσε «το γεγονός ότι στον κ. Στουρνάρα αρέσει η δημοσιότητα, μας δημιουργεί κάποια προβλήματα αλλά είναι διαχειρίσιμα.
Θεωρώ ότι θα μπορούσε να επικεντρωθεί στον ρόλο του»

Η Συμφωνία των Πρεσπων

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε και στη Συμφωνία των Πρεσπών υποστηρίζοντας ότι υπάρχει η πλειοψηφία των 151 και τόνισε ότι έχει φτάσει η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους.
«Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και η κυβέρνηση και οι βουλευτές και τα κόμματα.
Είναι ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί -και ιδιαίτερα τη Βόρεια Ελλάδα- για περισσότερα από 24 χρόνια και έφτασε η στιγμή να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Όσον αφορά το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Τσακαλώτος εκτίμησε ότι δεν υπάρχει λόγος και πέταξε το μπαλάκι στην αξιωματική αντιπολίτευση.
«Εάν η ΝΔ αμφιβάλλει για τη στήριξη της κυβέρνησης στη Βουλή, μπορεί να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης» τόνισε επισημαίνοντας ότι «ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα».

Πηγη:News247Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΕΣΕΕ: Υποχρεωτική η αναγραφή παλιάς και νέας τιμής στις εκπτώσεις

Next Article

EY: Αυξήθηκαν το 2018 τα έσοδα των δημοσίων εγγραφών στα Χρηματιστήρια

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
EY: Αυξήθηκαν το 2018 τα έσοδα των δημοσίων εγγραφών στα…