ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Συνολικά 5 δις ευρώ άντλησε η ΕΕ για πρώτη φορά με έκδοση εντόκων γραμματίων…

Share:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πουλάει και έντοκα γραμμάτια και μάλιστα ιδιαίτερα βραχυχρόνιων περιόδων δηλαδή εξάμηνα και τρίμηνα στο πλαίσιο του προγράμματος NextGenerationEU που έχει στόχο να αντλήσει περίπου 800 δισ. ευρώ.

Μάλιστα η ΕΕ πούλησε με αρνητικά απόδοση σήμερα τόσο τα τρίμηνα όσο και τα εξάμηνα έντοκα, προσθέτοντας άλλο έναν τύπο χρεωστικών τίτλων στο διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο των εργαλείων της, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Συγκεκριμένα η Ε.Ε άντλησε 3 δισ. ευρώ με έντοκα γραμμάτια 77 ημερών, με τη μέση απόδοση να διαμορφώνεται στο -0,726% και άλλα 2 δισ. ευρώ με έντοκα 168 ημερών, με τη μέση απόδοση στο -0,733%.

Ειδικά τα εξάμηνα αλλά και τα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια υπερκαλύφθηκαν, καθώς τα τρίμηνα έντοκα είχαν συντελεστή κάλυψης 3,39 ενώ τα εξάμηνα 5,76.

Η Ε.Ε. σχεδιάζει να διαθέτει τους βραχυπρόθεσμους τίτλου την πρώτη και τρίτη Τετάρτη κάθε μήνα, με άλλες ωριμάνσεις έως και ενός έτους να είναι πιθανές, αν και προς το παρόν δεν εξετάζονται.

Είναι η τελευταία καινοτομία στο πλαίσιο του προγράμματος NextGenerationEU που έχει στόχο να αντλήσει περίπου 800 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για να χρηματοδοτήσει επιχορηγήσεις και δάνεια προς τα κράτη μέλη. Σχεδόν το ένα τρίτο του ποσού αυτού θα είναι από πράσινα ομόλογα, τα οποία η Ε.Ε. αναμένεται να ξεκινήσει να πουλά τον Οκτώβριο.

The post Συνολικά 5 δις ευρώ άντλησε η ΕΕ για πρώτη φορά με έκδοση εντόκων γραμματίων… appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Aποτελέσματα πρώτου εξαμήνου 2021 της ElvalHalcor, θυγατρικής της Viohalco

Next Article

Στο «κόκκινο» τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Με απώλειες έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκές αγορές, αφού τα αδύναμα…