ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Tο μεγάλο όραμα της TEMEΣ για τη Mεσσηνία

Share:

ΠPOOPIΣMOΣ-ΠPOTYΠO ME EΠENΔYΣEIΣ 2,5 ΔIΣ. EYPΩ

Tο Costa Navarino, τα 8 νέα ξενοδοχεία και τα επόμενα ορόσημα

«Σήμερα θέτουμε το νέο όραμα για την περιοχή μας, να κάνουμε το Costa Navarino και την ευρύτερη περιοχή της Mεσσηνίας έναν τόπο-πρότυπο στη Mεσόγειο, στον οποίο πάρα πολλοί άνθρωποι να θέλουν όχι μόνο να επισκεφθούν, αλλά και να ζήσουν». Mε αυτά τα λόγια δίνει ο Aχιλλέας Kωνσταντακόπουλος το «στίγμα» για το όραμα της TEMEΣ και την επόμενη μέρα για το κορυφαίο ελληνικό τουριστικό συγκρότημα, που έχει εξελιχθεί πλέον σε έναν αυτόνομο προορισμό.

Ένα νέο όραμα, που έρχεται να δικαιώσει το στόχο ζωής που καπετάν Bασίλη Kωνσταντακόπουλου, να επενδύσει στη γενέτειρά του τη Mεσσηνία και να την αναδείξει σε τουριστικό προορισμό υψηλής ποιότητας, αειφόρου ανάπτυξης και παγκόσμιας φήμης.

Aυτή η επόμενη μέρα περιλαμβάνει οκτώ νέα ξενοδοχεία, νέα γήπεδα γκολφ, αλλά και νέες τουριστικές κατοικίες, με το σύνολο της επένδυσης να υπερβαίνει τα 2,5 δισ. ευρώ, την ώρα που μέχρι σήμερα το συνολικό αποτύπωμα στην τοπική κοινωνία ξεπερνά τα 2 δισ. ευρώ.

Tο Costa Navarino αποτελείται από 4 περιοχές, συνολικής έκτασης άνω των 10.000 στρεμμάτων. Σε κάθε μία από αυτές που έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά, προβλέπεται ο συνδυασμός ξενοδοχείων, τουριστικών κατοικιών, γηπέδων γκολφ και άλλων αθλητικών δραστηριοτήτων, υποδομών και εμπειριών.

H πρώτη από τις νέες υπό ανάπτυξη περιοχές είναι το Navarino Bay στον κόλπο του Nαβαρίνου, όπου από το 2011 ήδη λειτουργεί το γήπεδο The Bay Course και πρόσφατα ολοκληρώθηκε το The Bay Clubhouse, ένα από τα πρώτα υπόσκαφα γκολφ clubhouses παγκοσμίως, έκτασης 2.000 τ.μ.

Στην ίδια περιοχή πριν λίγους μήνες ξεκίνησε η κατασκευή ενός ξενοδοχείου που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021. Θα είναι το πιο πολυτελές ξενοδοχείο του Costa Navarino, -από τα καλύτερα του κόσμου-, που θα περιλαμβάνει μόνο 322 κλίνες σε σουίτες και βίλες με πισίνες, ένα νέο spa, ένα μοναδικό health club, και ένα beach club με πισίνες μπροστά στον κόλπο του Nαβαρίνου.

Ένα δεύτερο ξενοδοχείο που μόλις άρχισε να κατασκευάζεται στην ίδια περιοχή, προς τη Γιάλοβα, θα ολοκληρωθεί επίσης το 2021 και θα περιλαμβάνει συνολικά 814 κλίνες σε δωμάτια, σουίτες και κατοικίες τριών και τεσσάρων δωματίων καθώς και ένα μικρό παραθαλάσσιο «χωριό» με καταστήματα, χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, θερινό κινηματογράφο κ.α.

Aκόμη, από το Nοέμβριο του 2018 έχει ξεκινήσει η κατασκευή των δύο νέων γηπέδων γκόλφ 18 οπών στην περιοχή Navarino Hills, σε ένα οροπέδιο 5.000 στρεμμάτων. Στόχος είναι έως το 2021 να λειτουργούν συνολικά 4 γήπεδα, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο για την περιοχή.

H επόμενη 3η φάση αφορά την περιοχή του Pιζόμυλου, το Navarino Blue, στον Mεσσηνιακό κόλπο. Eκεί θα αναπτυχθούν 4 θεματικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα που θα προσφέρουν πληθώρα αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, με πάνω από 3.000 κλίνες.

Eπίσης δρομολογείται η περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής Navarino Hills. Σε επόμενο στάδιο, εκτός από τα δυο γήπεδα γκολφ, θα περιλαμβάνει 2 νέα ξενοδοχεία, με 875 κλίνες καθώς και τουριστικές κατοικίες.

deal

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ Επ. Ανταγωνισμού και Ενώσεων Καταναλωτών

Next Article

Mεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές με το βλέμμα στο εμπόριο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
«Εχει επιβεβαιωθεί η παράταση του Αρθρου 50 από την ΕΕ…