ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Τα πιο ελκυστικά στην Ευρωζώνη έγιναν τα ελληνικά ομόλογα

Share:

Την καλύτερη επίδοση μεταξύ των ομολόγων της Ευρωζώνης είχαν τον Φεβρουάριο τα ελληνικά ομόλογα και οι προϋποθέσεις υπάρχουν, όπως φαίνεται, για να ενισχυθεί ίσως ακόμη περισσότερο η ελκυστικότητά τους αυτόν τον μήνα. Η πτώση των αποδόσεων και το ευρύτερα ευνοϊκό περιβάλλον έχει ανοίξει την όρεξη του ελληνικού δημοσίου, που φαίνεται να ετοιμάζει μία νέα έκδοση δεκαετούς ομολόγου.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε στο 3,647% που είναι το χαμηλότερο επίπεδο ενός και πλέον έτους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι αποδόσεις των μακροπρόθεσμων γερμανικών ομολόγων ήταν σήμερα σε τροχιά να καταγράψουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξησή τους για ένα και πλέον έτος, αντανακλώντας τη μείωση της ανησυχίας για τις προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης και τις ελπίδες για αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

Στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο στο τέταρτο τρίμηνο, μειώνοντας τους φόβους ότι μπορεί να επίκειται μία ύφεση. Η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα της Κίνας συρρικνώθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Φεβρουάριο, αλλά με βραδύτερο ρυθμό, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία.

Επιπλέον, οι εξελίξεις στη Βρετανία φαίνεται να έχουν άρει την άμεση απειλή μίας άτακτης εξόδου της χώρας από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου. Αυτό προκάλεσε πωλήσεις των βρετανικών ομολόγων και με τη σειρά του επηρέασε αρνητικά τα ομόλογα, που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, άλλων αναπτυγμένων αγορών.

Οι αποδόσεις των γερμανικών 10ετών τίτλων σημείωναν άνοδο σχεδόν 10 μονάδων βάσης αυτή την εβδομάδα και ήταν σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία αύξησή τους από τον Φεβρουάριο του 2018. Οι αποδόσεις των βρετανικών 10ετών ομολόγων έκαναν άλμα 15 μονάδων βάσης στην εβδομάδα, ενώ οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών τίτλων αυξήθηκαν περίπου 7 μονάδες βάσης στο ίδιο διάστημα.

 Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ανατροπή με σπάσιμο 5 μεγάλων δήμων – με σταυρό οι ευρωεκλογές

Next Article

ΧΑ: Υποχώρηση από τα πρωινά υψηλά, με αυξημένο τζίρο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Αποκλειστικό σχεδόν πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των αγοραστών και των πωλητών…