ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Θεαματική υπερκάλυψη θα ανακοινώσει σήμερα στις 4 το απόγευμα η διοίκηση της Alpha Bank

Share:

Στις 16.00 ολοκληρώνεται η διαδικασία της συνδυασμένης προσφοράς, με ένα Βιβλίο Προσφορών Εξωτερικού που ήδη έχει συγκεντρώσει 1,3 δισ € κι ένα Βιβλίο Προσφορών Ελλάδος για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha έως 800 εκατ. ευρώ..

H δημόσια προσφορά στην Ελλάδα  αφορά στο 20% του συνολικού ποσού, δηλαδή, περίπου 160 εκατ. ευρώ και μετά τις 4 το απόγευμα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας θα καθορίσει την τελική τιμή διάθεσης των νέων μετοχών βάσει των αποτελεσμάτων της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών.

Εντυπωσιακή είναι η συμμετοχή από το εξωτερικό “δίπλωσε το Βιβλίο Προσφορών” με τους επενδυτές να δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν σε strike price, δηλαδή όποια τιμή ανακοινώσει τελικά η διοίκηση της Alpha. Στις συμμετοχές που ξεχωρίζουν αναμφισβήτητα περιλαμβάνεται αυτή του John Paulson για την οποία έγινε πολύ συζήτηση την περασμένη εβδομάδα, της Schroders Plc, η οποία προσφάτως υπερέβη το 5% του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και της BlackRock Inc που ελέγχει ήδη ποσοστό  3%. Αντίστοιχο ποσοστό διεκδικεί το επενδυτικό Fund Capital ενώ η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) ελέγχει 2,1% και το Reggeborgh διεκδικεί άνω του 2,5%.

  • Αφού καταβληθούν τα έξοδα για τον συντονισμό της διαδικασίας το τελικό ποσό που θα αντλήσει η Alpha Συμμετοχών θα φτάσει τα 757 εκατ. Ευρώ.

Το τελικό ποσοστό που θα λάβει ο κάθε παλιός μέτοχος που συμμετάσχει με Κατά Προτεραιότητα Κατανομή θα είναι τουλάχιστον ίσο με το ποσοστό των υφιστάμενων μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, για το οποίο έχει δηλώσει συμμετοχή στην αύξηση κεφαλαίου (δεδομένου ότι μπορεί να συμμετάσχει και με μικρότερο από το συνολικό του ποσοστό), κατά την ημερομηνία καταγραφής (28 Ιουνίου 2021).

The post Θεαματική υπερκάλυψη θα ανακοινώσει σήμερα στις 4 το απόγευμα η διοίκηση της Alpha Bank appeared first on Banks.com.gr.

Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών

Next Article

Απόφαση ΣτΕ για τα αναδρομικά συνταξιούχων ιδιωτικού τομέα που “έφαγε” ο νόμος Κατρούγκαλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Πολύ σύντομα αναμένεται η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της…