ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Θεμιστοκλέους: Ένας στους δύο εμβολιασμένοι – Αρχίζει ο εμβολιασμός στα σπίτια

Share:

Περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% επί του γενικού πληθυσμού και 61% επί του ενήλικου, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση για την πορεία του εμβολιασμού στη χώρα μας.
Περισσότεροι από 4.626.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 44% επί του γενικού πληθυσμού και στο 52% επί του ενήλικου.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι αύριο Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα έτσι ώστε οι γιατροί να δηλώνουν τους πολίτες που έχουν δυσκολία μετάβασης και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια: έκπτωση λειτουργικότητας και πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης, μόνιμο κλινοστατισμό, είτε περιπτώσεις βαριά ψυχικής ή νοητικής νόσου, π.χ. Αλτσχάιμερ.

Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε γιατρό στην Ελλάδα, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα.

Ο εμβολιασμός κατ΄ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς είτε από κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία».

Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε εμβόλιο αυθημερόν, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει διαθεσιμότητα.

Πηγή: ΕΡΤ1

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα 12.600 ευρώ και 7ημερη αναστολή λειτουργίας σε 3 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση των μέτρων κατά Covid

Next Article

Έφτασε Αθήνα η Νέφτσι για το ματς με τον Ολυμπιακό

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Σε ρυθμούς Champions League κινούνται πλέον άπαντες στον Ολυμπιακό, με…