ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Σε θετικό κλίμα άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο, δεύτερο ομόλογο της Eurobank

Share:

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο, δεύτερο εντός του έτους, senior preferred ομόλογο της Eurobank με τις πρώτες εκτιμήσεις να είναι πολύ θετικές, καθώς η τράπεζα βγαίνει τώρα στις αγορές έχοντας και τον «αέρα» από την χθεσινή αναβάθμιση των τίτλων της από την Fitch Ratings.

Η αρχική τιμολόγηση διαμορφώνεται στο 2,5%, με αναλυτές της αγοράς να εκτιμούν ότι μπορεί να υποχωρήσει και να διαμορφωθεί στην περιοχή του 2,2%-2,3% με τη Eurobank να στοχεύει σε ενίσχυση της διαθέσιμη ρευστότητάς της κατά 500 εκ. ευρώ.

Το ομόλογο θα έχει διάρκεια 6,5 ετών, με δυνατότητα ανάκλησης μόνον μετά την συμπλήρωση των 5,5 ετών ενώ ανάδοχοι της έκδοσης έχουν αναλάβει οι διεθνείς τράπεζες Barclays, Citi, Commerzbank, Credit Suisse και JP Morgan.

Ο τίτλος θα έχει ημερομηνία ωρίμανσης στις 18 Μαρτίου 2028. Το νέο ομόλογο αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1 από τη Moody’s, B+ από την S&P και από την Fitch είναι πιθανό να λάβει υψηλότερο rating από ότι αναμενόταν μέχρι χθες (και το οποίο τοποθετούνταν στο CCC) , μετά και χθεσινή αναβάθμιση από τον οίκο ο οποίος ήδη αναβάθμισε τους μακροπρόθεσμους τίτλους υψηλής εξασφάλισης της τράπεζας σε B- από CCC, όπως και αυτούς της Εθνική Τράπεζας ( σε B- από CCC επίσης) και της Τράπεζα Πειραιώς ( σε CCC από CCC-).

 

The post Σε θετικό κλίμα άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο, δεύτερο ομόλογο της Eurobank appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

5η Περίοδος Εκτοκισμού Κοινού Ομολογιακού Δανείου

Next Article

Welt: Πιο σκληρή χώρα απέναντι στους αντιεμβολιαστές η Ελλάδα

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των…