ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Τουλάχιστον 3 διεκδικητές για την Attica Bank

Share:

Δεν θα πραγματοποιηθεί -κατά πάσα πιθανότητα- το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Attica Bank που επρόκειτο να αξιολογήσει τις δεσμευτικές προσφορές που κατατέθηκαν χθες για την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας μέσω της μεγάλης αύξησης κεφαλαίου.

Οι σύμβουλοι της διαδικασίας χρειάζονται περισσότερο χρόνο για την αξιολόγηση των 3 τουλάχιστον προτάσεων που κατατέθηκαν αργά χθες το βράδυ αφού κάθε μία από αυτές έχει διαφορετικούς όρους και προϋποθέσεις υλοποίησης.

Επιπλέον είναι απαραίτητο να ενημερωθεί και η Τράπεζα της Ελλάδος ως επόπτης της μη συστημικής τράπεζας. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην Attica Bank έχει οριστεί στο εύρος από 120 έως 240 εκατ. ευρώ, καθώς έχει καταγράψει ζημιές της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ ενώ η ΤτΕ έχει εντοπίσει ένα κεφαλαιακό κενό.

Ένα από τα θέματα που απασχολούν τους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές είναι το ποσοστό συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ. Ευρώ, του Ταμείου  Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που σήμερα ελέγχει το 68,2% των μετοχών της Attica αλλά και του ΤΜΕΔΕ που σήμερα ελέγχει ποσοστό 14,7%…To ποσοστό του ΕΦΚΑ έχει περιοριστεί στο 10,3%…

 

 

The post Τουλάχιστον 3 διεκδικητές για την Attica Bank appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Μεικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια – Ώθηση από την Wall, “βαρίδι” η Κίνα

Next Article

Facebook : Εντυπωσιακά κέρδη Γ’τριμήνου 2021, 9,19 δισ. δολάρια

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Τα κέρδη του Facebook  στο Γ’ τρίμηνο 2021 ξεπέρασαν τις…