ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

ΤΥΝΗΣΙΑ: Ο Πρόεδρος τους έδιωξε όλους!

Share:

Ο Πρόεδρος Kais Saied αποφάσισε μετά από επείγουσα συνάντηση με ανώτερους
στρατιωτικούς και αξιωματούχους ασφαλείας την Κυριακή το απόγευμα να παγώσει
το κοινοβούλιο, να άρει την ασυλία όλων των βουλευτών, να αναλάβει την προεδρία
του εκτελεστικού και να απολύσει τον πρωθυπουργό Χίσεμ Μέτσιτσι.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Εκατοντάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας της Τυνησίας Τύνιδας και άλλων πόλεων σήμερα, αξιώνοντας την παραίτηση της κυβέρνησης, μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19, η οποία έχει επιδεινώσει τα οικονομικά προβλήματα στη χώρα.

Στην Τύνιδα, η αστυνομία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι πέταγαν πέτρες και φώναζαν συνθήματα ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Χισάμ Μασίσι και τη διάλυση του κοινοβουλίου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως κινητοποιήσεις με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Κάφσα, Σίντι Μπουζίντ, Μοναστίρ και Ναμπέλ. Πλήθος διαδηλωτών στη Σους επιχείρησε να εισβάλει στα τοπικά γραφεία του μεγαλύτερου κόμματος του κοινοβουλίου Ennahda. Στην Τοζέρ, οι διαδηλωτές πυρπόλησαν τα κεντρικά του Ennahda.

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, δεν υπάρχουν λύσεις για τους άνεργους», λέει ο Νουρέντιν Σέλμι, 28 ετών, ένας άνεργος διαδηλωτής. «Δεν μπορούν να ελέγξουν την επιδημία, δεν μπορούν να μας δώσουν εμβόλια».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Μασίσι απέπεμψε τον υπουργό Υγείας του, έπειτα από τις σκηνές χάους σε εμβολιαστικά κέντρα κατά τη διάρκεια της εορτής Άιντ, όπου πλήθος κόσμου σχημάτιζε ουρές για εμβόλια που δεν επαρκούσαν για όλους

 Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ινδία: Πάνω από 39.000 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Next Article

“And Just Like That”: Η Carrie Bradshaw δεν είναι ευτυχισμένη στο sequel του “Sex and the City”

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
"And Just Like That": Η Carrie Bradshaw δεν είναι ευτυχισμένη…