ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

UBS: Με επιδόσεις πρωταθλητή η άνοδος του ΑΕΠ στην Ελλάδα

Share:

Πρωταθλήτρια της ανάπτυξης σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, είναι η ελληνική οικονομία σύμφωνα με τη UBS. Ο διεθνής οίκος αναμένει αύξηση του ΑΕΠ  7,9%, 5% και 4,7% φέτος και τα επόμενα δύο χρόνια την περίοδο 2021-2023 που είναι οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης στην εξεταζόμενη περιοχή.

Όπως αναφέρει η UBS, η Ελλάδα δείχνει μπορεί να επιτύχει έσοδα ύψους 12 δις ευρώ από τον τουρισμό ή τα ⅔ του ρεκόρ της σεζόν του 2019, το οποίο είναι τριπλάσιο ποσό σε σχέση με την περσινή κακή χρονιά.

Σύμφωνα με τον οίκο, η εισροή των πρώτων πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης που έχουν ήδη εκταμιευτεί θα επιτρέψουν την έναρξη ορισμένων έργων, με την κυβέρνηση να έχει εγκρίνει από τον Οκτώβριο τη δεύτερη παρτίδα έργων ανάκαμψης (συνολικά 48 projects ύψους 4,1 δισ. ευρώ ή 2,3% του ΑΕΠ).

Από την άλλη, η UBS βλέπει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος από την πρόσφατη αύξηση στις τιμές των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο), αν και η κυβέρνηση έχει εντείνει τις προσπάθειές της να επιδοτήσει τα νοικοκυριά.

Η UBS αναμένει περαιτέρω άνοδο στις αποδόσεις των ομολόγων  τη στιγμή που βασικοί παράγοντες που θα κρίνουν την πορεία τους είναι το νέο πρόγραμμα εκδόσεων που θα ανακοινώσει ο ΟΔΔΗΧ (περίπου 10-12 δισ. ευρώ, μετά από 14 δισ. ευρώ φέτος), αλλά και η έκβαση για την πιθανή ένταξη αυτών των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα του APP με τη λήξη του έκτακτου προγράμματος PEPP.

The post UBS: Με επιδόσεις πρωταθλητή η άνοδος του ΑΕΠ στην Ελλάδα appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΛΗΘΕΝΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

Next Article

Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Stoxx 600

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Κέρδη στις ευρωαγορές με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την…