ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Βαριές απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Share:

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω ανησυχιών για τον τομέα των ακινήτων της Κίνας και ενδεχόμενης διάχυσης των προβλημάτων χρέους της China Evergrande Group.

Συγκεκριμένα, η Evergrande έχει μπει σε φάση διαχείρισης κρίσης: προσπαθεί να συγκεντρώσει κεφάλαια για να αποπληρώσει οφειλές της σε διάφορους δανειστές, προμηθευτές και επενδυτές της. Οι συνολικές οφειλές της φθάνουν τα 305 δισεκατομμύρια δολάρια και εποπτικοί φορείς προειδοποιούν πως εάν η εταιρεία πτώχευε, θα μπορούσε να πυροδοτήσει κρίση σε ολόκληρο το κινεζικό χρηματοοικονομικό σύστημα.

Παράλληλα οι Ευρωπαίοι επενδυτές αναμένουν ενδείξεις από τη συνεδρίαση των αξιωματούχων της κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αυτή την εβδομάδα, όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα της Fed για μείωση των μηνιαίων αγορών ομολόγων και άλλων περιουσιακών στοιχείων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έχασε 1,65% στις 454,23 μονάδες, υποχωρώντας σε χαμηλό περίπου 2 μηνών με τον κλάδο των ορυχείων να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες λόγω της πτώσης των τιμών στα βασικά εμπορεύματα.

Ο DAX στη Φρανκφούρτηέχασε 2,34% στις 15.128,45 μονάδες
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο υποχώρησε κατά 0,85% στις 6.904,20 μονάδες,

Ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε με απώλειες 1,74% στις 6.455,81 μονάδες

Ο FTSE MIB στο Μιλάνο έχασε 2,52% στις 25.062 μονάδες,
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη υποχώρησε 1,16% στις 8.659,50 μονάδες.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Συναλλαγές της Eurobank Equities

Next Article

Στο κόκκινο οι ευρωαγορές

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ρευστοποιήσεις στις ευρωαγορές με τον γερμανικό δείκτη DAX 30 να…