ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

To βασίλειο των μαϊμούδων

Share:

Το 9% των Ελλήνων έχει πέσει θύμα απάτης από την αγορά παραποιημένων προϊόντων, τα παραποιημένα προϊόντα μπορεί να εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια, το 6,8% των εισαγωγών της ΕΕ, αξίας 121 δισ. ευρώ, είναι προϊόντα παραποίησης/απομίμησης και επιπλέον στο εμπόριο κυκλοφορούν παγκοσμίως παραποιημένα φαρμακευτικά προϊόντα αξίας 4 δισ. ευρώ.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της πρόσφατης μελέτη «Ευρωπαίοι Πολίτες και Διανοητική Ιδιοκτησία (ΔΙ)» του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO) που αναφέρει ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας σε ανακοίνωσή του με αφορμή την καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών η οποία έχει ξεκινήσει από το EUIPO με αφορμή ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να δυσκολεύονται στο να διακρίνουν μεταξύ γνήσιων και παραποιημένων προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν 1 στους 10 Ευρωπαίους (9%) ισχυρίστηκαν ότι έπεσαν θύματα απάτης αγοράζοντας προϊόντα παραποίησης/ απομίμησης, ποσοστό που παρουσιάζει σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.

Οι χώρες με το υψηλότερο ποσοστό καταναλωτών που έχουν εξαπατηθεί είναι η Βουλγαρία (19%), η Ρουμανία (16%) και η Ουγγαρία (15%). Αντιθέτως, η Σουηδία (2%) και η Δανία (3%) έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το 9% των Ελλήνων καταναλωτών ισχυρίστηκε ότι έχει προβεί εν αγνοία του στην αγορά πλαστών προϊόντων.

The post To βασίλειο των μαϊμούδων appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Ανακοίνωση συγκρότησης σε σώμα της Επιτροπής Ελέγχου – 11.06.2021

Next Article

Εμβολιασμοί: Περισσότερα από 100.000 ραντεβού κλείστηκαν χθες – Έχουν εκδοθεί 350.000 πιστοποιητικά

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Για 107.000 ραντεβού για εμβολιασμό, που κλείστηκαν χθες έκανε λόγο ο…