ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Βελτιωμένες προσφορές για τη ΔΕΠΑ Υποδομών ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ

Share:

Εκκίνηση της διαδικασίας των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών στο διαγωνισμό πώλησης της ΔΕΠΑ Υποδομών ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ πριν από λίγο σε συμφωνία με τα ΕΛΠΕ, καθώς αποσφραγίστηκαν σήμερα οι προσφορές των επενδυτών Italgas και EPH που είχαν καταθέσει δεσμευτικές προσφορές και είχαν επιλεγεί για το τελευταίο στάδιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, το ΔΣ του Ταμείου συνεδρίασε σήμερα και αποσφράγισε τις οικονομικές προσφορές των προεπιλεγέντων επενδυτών για την από κοινού πώληση με την “Ελληνικά Πετρέλαια ΑΕ” (ΕΛΠΕ) του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας “ΔΕΠΑ Υποδομών ΑΕ”.

Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ σε συμφωνία με την ΕΛΠΕ αποφάσισε να εκκινήσει τη διαδικασία βελτιωμένων οικονομικών προσφορών. Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 65% και η ΕΛΠΕ το υπόλοιπο 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών και λειτουργούν από κοινού ως πωλητές.

Η διαδικασία μετά την αποσφράγιση των φακέλων προβλέπει, ότι σε περίπτωση που η μεταξύ τους διαφορά είναι μικρότερη του 15% θα ζητηθούν βελτιωμένες προσφορές και από τους δύο διεκδικητές. Εάν η ψαλίδα είναι μεγαλύτερη, τότε θα ζητηθεί βελτιωμένη προσφορά μόνο από τον πλειοδότη.

Μετά την ανακήρυξη του προτιμητέου επενδυτή, θα ακολουθήσει η σύναψη της σύμβασης αγοραπωλησίας, που θα σταλεί για έλεγχο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ παράλληλα θα πρέπει η μεταβίβαση να πάρει το πράσινο φως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ΓΔ Ανταγωνισμού και ΓΔ Ενέργειας).

Υπενθυμίζεται ότι η ιδιωτικοποίηση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, αφορά το σύνολο των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε όλη την Επικράτεια και συγκεκριμένα το 100% της  ΕΔΑ Αττικής, το 51% της ΕΔΑ ΘΕΣΣ (Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία) και το 100% της ΔΕΔΑ (υπόλοιπη Ελλάδα).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα επενδύσεων, η ΔΕΠΑ Υποδομών αναμένεται εντός της επόμενης πενταετίας να πραγματοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 560 εκ. ευρώ για την ανάπτυξη 2.724 χιλιομέτρων δικτύου διανομής και τη σύνδεση 254 χιλιάδων νέων καταναλωτών.

The post Βελτιωμένες προσφορές για τη ΔΕΠΑ Υποδομών ζήτησε το ΤΑΙΠΕΔ appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Συναλλαγές της Eurobank Equities

Next Article

Μίκης Θεοδωράκης : Η ιστορική συναυλία στο Στάδιο Καραϊσκάκη το 1974

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ο Μίκης Θεοδωράκης το 1974 μετά την πτώση της Δικτατορίας…