ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Η βιομηχανία ασθμαίνει… όμως υπάρχει λόγος

Share:

Η μικρή εξασθένιση του οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο με παράλληλη υποχώρηση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης επισημαίνονται -μεταξύ άλλων- στο Μηνιαίο Δελτίο Εξελίξεων στη Βιομηχανία που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΙΟΒΕ.

Στην έκθεση σημειώνεται παράλληλα πως η μείωση της ανεργίας συνεχίστηκε και τον μήνα Αύγουστο, ηπιότερα ωστόσο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία υποχώρησε τον Σεπτέμβριο και διαμορφώθηκε στις 106,9 μονάδες (από 114,6 μονάδες τον Αύγουστο), αισθητά υψηλότερα ωστόσο, από το αντίστοιχο περυσινό επίπεδο (86,4 μονάδες).

Σύμφωνα με το δελτίο εξελίξεων στη βιομηχανία του ΙΟΒΕ, μετά από συνεχείς βελτιώσεις η μικρή αυτή επιδείνωση αποτελεί μάλλον μια αναμενόμενη «διορθωτική» εξέλιξη.

Σύμφωνα με τον IOBE, συνεχίστηκε η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, η οποία τον Αύγουστο ενισχύθηκε κατά 0,7% σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ κατ’ έτος η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 10,6%, την στιγμή που ο μέσος όρος για τις 27 χώρες της ΕΕ ανήλθε στο 5%.

Παράλληλα, αισθητή ήταν η ενίσχυση των βιομηχανικών εξαγωγών, οι οποίες τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατά 11,4% κατ’ έτος, ενώ αύξηση κατέγραψε και το εμπορικό έλλειμμα που διαμορφώθηκε στα 2,6 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 2 δισ. ευρώ το προηγούμενος έτος.

Σε κλάδους υψηλής σημασίας για την οικονομία σημειώθηκε αύξηση στα φάρμακα (34,5%) και τα τρόφιμα (0,3%) ενώ μείωση της παραγωγής καταγράφηκε στα βασικά μέταλλα (-10,6% έναντι, ωστόσο, βελτίωσης 24,4% ένα χρόνο πριν).

The post Η βιομηχανία ασθμαίνει… όμως υπάρχει λόγος appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ Ν. 3556/2007: Γνωστοποίηση για μεταβολή ποσοστού μετόχων σε επίπεδο δικαιωμάτων ψήφου

Next Article

Ιταλία: Άρχισε η εφαρμογή του «πράσινου πάσου εμβολιασμένου»

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Στην Ιταλία άρχισε σήμερα η εφαρμογή του πράσινου πάσου εμβολιασμένου…