ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

ΥΠΑ: Τι ισχύει για τις αεροπορικές μετακινήσεις

Share:

Αλλαγή στο χρονικό όριο διάρκειας της βεβαίωσης νόσησης. Τροποποίηση παρατάσεων αεροπορικών οδηγιών για τις προϋποθέσεις εισόδου στην Ελλάδα.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει στο επιβατικό κοινό την αλλαγή στο χρονικό όριο διάρκειας της βεβαίωσης νόσησης που θα ισχύει από τώρα και στο εξής για τις αεροπορικές μετακινήσεις εσωτερικού και εξωτερικού.

Συγκεκριμένα τροποποιείται μία από τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα και των ταξιδιών προς νησιωτικούς προορισμούς ως ακολούθως:

Οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα και από την ηπειρωτική χώρα προς νησιωτικούς προορισμούς θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό/βεβαίωση νόσησης που εκδίδεται τριάντα (30) ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

Οι προηγούμενες αεροπορικές οδηγίες προέβλεπαν ότι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα πρέπει να φέρουν βεβαίωση νόσησης ισχύος 2 έως 9 μηνών από την αναγραφόμενη σε αυτό ημερομηνία νόσησης που έχει εκδοθεί με την παρέλευση τριάντα (30) ημερών από τον πρώτο θετικό έλεγχο από δημόσια αρχή σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες αεροπορικές οδηγίες ισχύουν όπως έχουν ανακοινωθεί με το Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε στις 26/6/2021.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.grΔιαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Βόλος: Σορός ηλικιωμένης γυναίκας ξεβράστηκε στην παραλία του Ίσαλου

Next Article

Η Ελλάδα κατέκτησε 20 μετάλλια στο Σμεντέρεβο και όρια για το Τόκιο

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Αρκετά καλή ήταν η ελληνική παρουσία και κατά τη 2η…