ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ

Οικονομικά Άρθρα και Ειδήσεις με άποψη

Ο υπουργός Οικονομικών στο 3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Ο θεσμός των ΤΕΑ εκσυγχρονίζει το ασφαλιστικό σύστημα

Share:

H Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α) και η ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr διοργανώνουν το 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, το οποίο διεξάγεται την Τρίτη 22 και την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, μέσα από τη LiveOn, την ολοκληρωμένη πλατφόρμα Ψηφιακής Επικοινωνίας και Εκδηλώσεων του ethosGROUP.

Θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, τονίζοντας:

“Είναι ένα συνέδριο-θεσμός για τον κλάδο που φέρνει στο επίκεντρο τον ρόλο του 2ου πυλώνα στο οικονομικό-ασφαλιστικό γίγνεσθαι. Εκφράζω την στήριξη στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης που δύναται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος. Οι συνθήκες είναι ώριμες για να γίνει το αναπτυξιακό άλμα. Ως κυβέρνηση είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις, κάνοντας πράξη το μεγάλο άλμα της χώρας στο μέλλον”.

Επίσης ανέφερε ότι η οικονομία ανακάμπτει από την ύφεση του 2020, ο φόβος των λουκέτων αποσοβήθηκε, ενώ ξένοι επενδυτές τοποθετούνται πλέον ενεργά στη χώρα μας.

“Είναι φανερή η ανάγκη ενσωμάτωσης των διδαγμάτων από τις παλαιότερες κρίσεις στο μεταπανδημικό τοπίο ώστε να είμαστε έτοιμοι προς αποφυγή μελλοντικών αναταράξεων.

Ο κλάδος των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι κομβικός για την ευημερία της κοινωνίας, καθώς το ασφαλιστικό αποτελεί ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα, με πτυχές σε όλα τα πεδία και συνδέεται με το δημογραφικό, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η χώρα. 

Το ασφαλιστικό σύστημα αντιμετωπίζει προκλήσεις ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της οικονομίας και να εμπνεύει εμπιστοσύνη. Οι παρεμβάσεις που έγιναν στο παρελθόν δεν ήταν αρκούντως τολμηρές για να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω ζητήματα.

Αντιλαμβανόμενοι το ζήτημα του ασφαλιστικού το προσεγγίζουμε ολιστικά με προσπάθειες αναβάθμισης και παρεμβάσεις εμπέδωσης ασφαλιστικής συνείδησης, με μείωση εισφορών και της εισφοράς αλληλεγγύης, με περιορισμό διόγκωσης των ασφαλιστικών οφειλών”.

O Χρ. Μεγάλου στο 3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Πρώτη η Τράπεζα Πειραιώς ίδρυσε επαγγελματικό ταμείο

Το Υπουργείο Εργασίας στηρίζει τον κλάδο των ΤΕΑ, τι είπε ο Κ. Χατζηδάκης στο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

Δρ. Χρήστος Π. Νούνης: Στόχος να λυθούν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο και παραμένουν στάσιμα

Έναρξη εργασιών για το 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης

The post Ο υπουργός Οικονομικών στο 3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Ο θεσμός των ΤΕΑ εκσυγχρονίζει το ασφαλιστικό σύστημα appeared first on Banks.com.gr.Διαβάστε όλο το Άρθρο…

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
Previous Article

Η Βογιατζόγλου Systems, η εταιρεία του Warren Buffett και μια μεγάλη συνεργασία

Next Article

Tραπεζίτες-υπ. Εργασίας στο τραπέζι της διαβούλευσης για την ψηφιακή κάρτα εργασίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσουν:

Προτεινόμενα:
Ξεκίνησε χθες η διαβούλευση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων…