Zelensky: Πιθανό να θέσω ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ουκρανίας – Πάμε σε διπλές κάλπες για προεδρία και Donbass

Zelensky: Πιθανό να θέσω ξανά υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ουκρανίας - Πάμε σε διπλές κάλπες για προεδρία και Donbass

«Θα εξαρτηθεί από τον λαό. Θα δούμε τι θέλουν», δήλωσε ο Volodymyr Zelensky

Ο αντισυνταγματικός πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, παραδέχθηκε ότι θα μπορούσε να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα πληρούνται συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με συνέντευξή του στο Axios το βράδυ της Τρίτης 17/2.
Σύμφωνα με τον Volodymyr Zelensky, τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμη σχετικά με τις προεδρικές εκλογές, ωστόσο η ψηφοφορία θα μπορούσε να διεξαχθεί ταυτόχρονα με το δημοψήφισμα.
Στη συνομιλία του με το αμερικανικό μέσο, δήλωσε ότι οποιεσδήποτε εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν ακόμη και υπό το καθεστώς μιας «εύθραυστης εκεχειρίας», διευκρινίζοντας ότι σε ένα τέτοιο σενάριο, ο ίδιος θα μπορούσε να είναι υποψήφιος.
«Θα εξαρτηθεί από τον λαό. Θα δούμε τι θέλουν», δήλωσε ο Volodymyr Zelensky.
Παρ’ όλα αυτά, πριν από αυτή τη δήλωση, ο επικεφαλής του καθεστώτος του Κιέβου είχε αναφέρει ότι το 90% των κατοίκων της χώρας του είναι κατά της διεξαγωγής εκλογών.
Νωρίτερα, ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Verkhovna Rada της Ουκρανίας, Oleksandr Kornienko, δήλωσε ότι η χώρα θα μπορούσε να διεξάγει εκλογές υπό την προϋπόθεση ότι θα υπήρχαν 60 ημέρες πλήρους ηρεμίας.
«Οι εκλογές —από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας έως την καταμέτρηση των ψήφων— πρέπει να διεξαχθούν σε συνθήκες σιγής», τόνισε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων