Άνοιξη μέσα στον Νοέμβριο: Πώς θα κυλήσει ο καιρός έως την Τετάρτη – FinanceNews.gr
Αίθριος ο καιρός το Σαββατοκύριακο με υψηλές θερμοκρασίες, ομίχλες και αραιές νεφώσεις. Από Δευτέρα βροχές, αφρικανική σκόνη
Με ηλιοφάνεια ξεκινά το Σάββατο, καθώς ο καιρός παραμένει γενικά αίθριος σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, χωρίς ωστόσο να επηρεάζουν ουσιαστικά τις καιρικές συνθήκες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες, κυρίως λόγω ομίχλης, φαινόμενο συνηθισμένο για την εποχή.
Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας στα νοτιοανατολικά ακόμη και τα 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή και σε επίπεδα 2 με 3 βαθμούς πάνω από τα κανονικά, αγγίζοντας στους βόρειους νομούς τους 18 με 19 βαθμούς και φτάνοντας έως τους 23 βαθμούς στα κεντρικά και νότια.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός παραμένει σχεδόν αίθριος με λίγες νεφώσεις αργά το απόγευμα. Η γεωγραφική διαφοροποίηση της θερμοκρασίας είναι εμφανής, με πιο ψυχρές ελάχιστες στα ορεινά και ημιορεινά της περιοχής. Παρόμοιο σκηνικό επικρατεί και στη δυτική χώρα, όπου οι αραιές νεφώσεις αναμένεται να επανέλθουν από τις μεσημβρινές ώρες, ενώ οι άνεμοι στο Ιόνιο παρουσιάζουν εξασθένιση.
Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο κυριαρχεί η ηλιοφάνεια με θερμοκρασίες έως 21 βαθμούς, ενώ σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα ο καιρός παραμένει αίθριος, με βόρειους ανέμους 4 με 6 μποφόρ και θερμοκρασίες έως 23 βαθμούς στη νότια Κρήτη.
Σκόνη από την Αφρική σε τμήματα της χώρας
Η Κυριακή αναμένεται επίσης σχεδόν αίθρια, με αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώνουν. Η ορατότητα θα είναι εκ νέου περιορισμένη τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες με πιθανότητα για τοπικές ομίχλες, ιδιαίτερα σε παραθαλάσσιες περιοχές.
Οι νότιοι άνεμοι ενισχύονται, φτάνοντας τα 5 μποφόρ, ενώ στη δυτική Κρήτη θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι αντίστοιχης έντασης. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, η οποία ενδέχεται να παραμείνει στην ατμόσφαιρα και τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, αγγίζοντας τους 22 με 23 βαθμούς στα νότια.
Αλλαγή σκηνικού από τη Δευτέρα
Τη Δευτέρα αναμένονται αραιές νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά νωρίς το πρωί και στη συνέχεια στα δυτικά και βόρεια. Τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μετά το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Θράκη.
Οι νοτιάδες ενισχύονται αισθητά, φτάνοντας τα 7 και πιθανώς πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο και στο βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά, παραμένοντας πάντως γενικά υψηλή για την εποχή.
Άστατος καιρός έως την Τετάρτη
Την Τρίτη και την Τετάρτη οι νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα διατηρηθεί πιο ήπιος με αραιές νεφώσεις, ενώ κατά τόπους θα σημειωθούν ελαφρές βροχές σε Κυκλάδες, Κρήτη και νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι παραμένουν νότιοι με εντάσεις 6 με 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο και η θερμοκρασία κυμαίνεται χωρίς αξιόλογες μεταβολές.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




