Γάζα – Ισραήλ: Eντολή στον στρατό να εμποδίσει το Madleen να φτάσει στην περιοχή – FinanceNews.gr

Γάζα – Ισραήλ: Την άμεση εμπλοκή του στρατού για να σταματήσει την πορεία του πλοίου Madleen προς τη Λωρίδα της Γάζας διέταξε την Κυριακή ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Ισραέλ Κατζ. Στο πλοίο επιβαίνουν 12 ακτιβιστές, ανάμεσά τους και η Γκρέτα Θούνμπεργκ, παγκόσμιο σύμβολο της νεανικής κινητοποίησης για την κλιματική αλλαγή.
ΗΠΑ μπλοκάρουν την κατάπαυση πυρός στη Γάζα, σε ένα «μοναχικό δρόμο» υπέρ Ισραήλ
«Γυρίστε πίσω – Δεν θα φτάσετε»
«Έδωσα εντολή στον στρατό να εμποδίσει το Madleen να φτάσει στη Γάζα», δήλωσε ο Κατζ σε επίσημη ανακοίνωση, προσθέτοντας με οξύ τόνο: «Στην αντισημίτισσα Γκρέτα και στους συντρόφους της, φερέφωνα της προπαγάνδας της Χαμάς, λέω ξεκάθαρα: γυρίστε πίσω γιατί δεν θα φτάσετε στη Γάζα».
Το πλοίο Madleen διαχειρίζεται ο Συνασπισμός Στολίσκου της Ελευθερίας (Freedom Flotilla Coalition) και απέπλευσε από τη Σικελία την περασμένη Κυριακή. Στόχος της αποστολής είναι να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και να ευαισθητοποιήσει τη διεθνή κοινή γνώμη για την κλιμακούμενη κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα. Οι ακτιβιστές είχαν δηλώσει ότι σχεδίαζαν να προσεγγίσουν τα χωρικά ύδατα της Γάζας ήδη από την Κυριακή.
Στο πλοίο επιβαίνει και η Ρίμα Χασάν, Γαλλίδα ευρωβουλευτής παλαιστινιακής καταγωγής, η οποία έχει στο παρελθόν αποκλειστεί από την είσοδο στο Ισραήλ λόγω της δημόσιας αντίθεσής της στις ισραηλινές πολιτικές κατά των Παλαιστινίων.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.