Δεν έπιασε τα νούμερα η TUI λόγω Πάσχα

Δεν έπιασε τα νούμερα η TUI λόγω Πάσχα


Η ταξιδιωτική εταιρεία TUI Group δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προβλέψεις για τα έσοδα, καθώς η μετατόπιση των διακοπών του Πάσχα στο τρίτο οικονομικό τρίμηνο επηρέασε αρνητικά την απόδοσή της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν «μέτρια» κατά 1,5%, φτάνοντας τα 3,7 δισ. ευρώ για το τρίτο τρίμηνο χρήσης που έληξε στις 31 Μαρτίου. Ηταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν 3,86 δισ. ευρώ. Παράλληλα, παρουσίασε προσαρμοσμένες ζημιές 207 εκατ. ευρώ, λιγότερες από τις προβλεπόμενες 226,1 εκατ.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η TUI διατήρησε τις ετήσιες προβλέψεις της για αύξηση εσόδων μεταξύ 5% και 10%, παρά τη μείωση του όγκου κρατήσεων.

«Αναμένουμε μικρή θετική αντίδραση, καθώς η ισχυρή κερδοφορία και η συνεχής αύξηση της μέσης τιμής πώλησης στις καλοκαιρινές κρατήσεις αντισταθμίζουν την επιβράδυνση στον όγκο – ακόμη και με τον αντίκτυπο του Πάσχα», ανέφερε ο αναλυτής της Citi, Leo Carrington, σε σημείωμα προς τους πελάτες.

«Αφού η εταιρεία επανέλαβε τις εκτιμήσεις για το οικονομικό έτος 2025, δεν αναμένουμε σημαντικές αλλαγές στις προβλέψεις της αγοράς».

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων