Δοκιμάζουμε το σούπερ Cupra Tavascan VZ με τους 340 ίππους

Δοκιμάζουμε το σούπερ Cupra Tavascan VZ με τους 340 ίππους

Η ισπανική εταιρία ξεκίνησε με μεγάλο θάρρος την πορεία της σχετικά πρόσφατα με τα Leon και Formentor, έδωσε συνέχεια δυναμικά με το πρώτο της ηλεκτρικό (Born) και συνεχίζει με περίσσιο… θράσος λανσάροντας το Tavascan.

Εμείς το δοκιμάζουμε στην κορυφαία του (πανίσχυρη και τετρακίνητη) εκδοχή. Από τη στιγμή που η Cupra αποφάσισε να χαράξει το δικό της μονοπάτι στο χώρο της αυτοκίνησης έπρεπε να περιμένουμε το τι θα ακολουθήσει. Αδιάφορα mainstream αυτοκίνητα για όλους δεν υπάρχουν σε αυτή τη διαδρομή. Κάτι που οι Ισπανοί μας έδωσαν να το καταλάβουμε πολύ γρήγορα. Τολμηροί σχεδιασμοί, κανένα ιδιαίτερο «φίλτρο» στο τελικό αποτέλεσμα, premium περιβολή και φυσικά μπόλικα «άλογα» για να μη μείνει κανείς παραπονεμένος. Και αν η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική προσπάθεια με το Born προσέγγιζε σε μεγάλο βαθμό τη φιλοσοφία της Cupra, μπορούμε να πούμε ότι η δεύτερη απόπειρα εφαρμόζει απόλυτα την παραπάνω κεντρική ιδέα της φίρμας.
Το Tavascan λοιπόν φλερτάρει εύκολα με τον χαρακτηρισμό coupe SUV, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θυμίζει έστω και λίγο τα ομόνυμα μοντέλα του ανταγωνισμού, ούτε θα λέγαμε ότι μοιάζει στο «αδελφό» VW ID.4. Είναι μάλιστα μακρύτερο κατά 6 εκατοστά σε σχέση με το ηλεκτρικό της VW αλλά και αισθητά χαμηλότερο (-4 εκατοστά) σε ύψος, επιβεβαιώνοντας έτσι και με τη γλώσσα των αριθμών τη σπορ προσέγγιση. Όχι ότι τη χρειάζεται ο παρατηρητής για να πειστεί σχετικά. Το ρόλο αυτό αναλαμβάνει η μεγάλη μάσκα, το φωτιζόμενο logo εμπρός και στο πλάι, τα όμορφα τριγωνικά LED φωτιστικά σώματα, οι ατελείωτες ακμές και οι ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών σε χάλκινη μάλιστα απόχρωση. Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κάποιος περιγράφοντας το αδιάκριτο Cupra που θυμίζει concept car, σχεδιάστηκε εξολοκλήρου στη Βαρκελώνη και κατασκευάζεται στην Κίνα;
Ο ίδιος σπορ πλουραλισμός επικρατεί και στο εσωτερικό, μόνο που σε κάποια επιμέρους σημεία υπάρχουν λίγες ομοιότητες με τη γκάμα της VW. Η μικρή οθόνη 5,3 ιντσών πάνω από το τιμόνι που παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων, οι slider διακόπτες για το ηχοσύστημα (ακόμα δεν έχουμε εξοικειωθεί με αυτούς) και το τρικ με τον επιλογέα για τα εμπρός και πίσω παράθυρα (είναι μονάχα δύο και εναλλάσσονται με ένα πάτημα) είναι οι μικρές παραφωνίες σε ένα περιβάλλον τόσο premium και φουτουριστικό. Μεγάλη ψηφιακή οθόνη 15,0 ιντσών στο μέσο του ταμπλό, extreme γεφυρωτή κονσόλα που χωρίζει τα δύο καθίσματα (φιλοξενεί και το μπουτόν για τα αλάρμ σε σούπερ βολικό σημείο), πανέμορφα καθίσματα τύπου μπάκετ με αλκαντάρα, χρώμιο και ανάγλυφο το λογότυπο Cupra, και ένα σωρό μικρές πινελιές που δε γίνεται να σε αφήσουν αδιάφορο (διαβάστε περισσότερα)



Source link

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌

Ροή Ειδήσεων