Επενδυτική «απογείωση» για την Πολιτική Αεροπορία: Σχέδιο εκσυγχρονισμού με ορίζοντα το 2026 – FinanceNews.gr

Ο Νίκος Ταχιάος ανακοίνωσε επενδύσεις 200+ εκατ. ευρώ για την ασφάλεια των πτήσεων και εκσυγχρονισμό της Πολιτικής Αεροπορίας
Σε τροχιά μεγάλων επενδύσεων μπαίνει η Πολιτική Αεροπορία, όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση κύρωσης της διμερούς συμφωνίας Ελλάδας – Βραζιλίας για τις αεροπορικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με τον ίδιο, δρομολογείται πρόγραμμα άνω των 200 εκατ. ευρώ, που αφορά τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας, με νέα δίκτυα επικοινωνιών, πλοήγησης και επιτήρησης. Το ποσό αυτό εκτοξεύεται στα 313 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογιστούν και τα έργα για το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου στην Κρήτη.
Επενδύσεις και στελέχωση με φόντο το Καστέλι
Ο κ. Ταχιάος αναφέρθηκε και στο θεσμικό πλαίσιο για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (ΑΠΑ), υπενθυμίζοντας ότι αν και θεσπίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ το 2016, η πλήρης ενεργοποίηση και εφαρμογή ήρθε με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τέσσερα χρόνια αργότερα.
Όπως τόνισε, γίνεται προσπάθεια κάλυψης των ελλείψεων προσωπικού σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, ενώ η ΑΠΑ συγκαταλέγεται πλέον στις υψηλότερα πιστοποιημένες ρυθμιστικές αρχές αεροπορίας της Ευρώπης. Παράλληλα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενισχύεται οργανικά με 716 νέες θέσεις, οι οποίες αναμένεται να έχουν καλυφθεί έως το 2026.
Για τα Τέμπη: «Όχι στη φθηνή πολιτική εκμετάλλευση»
Απαντώντας σε αιχμές της αντιπολίτευσης για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία πρόθεση συγκάλυψης», κατηγορώντας ορισμένες πολιτικές δυνάμεις για καταχρηστική χρήση του όρου «συγκάλυψη», χωρίς να προσδιορίζουν «τι είναι αυτό που συγκαλύπτεται».
«Η Δικαιοσύνη έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Η αντιπολίτευση δεν κατέχει κανένα ηθικό μονοπώλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «όλοι έχουμε παιδιά και γνωρίζουμε τον φόβο του γονιού».
Παράλληλα, έστειλε μήνυμα απέναντι σε εκείνους που, όπως είπε, «επενδύουν σε έναν απολιτίκ λόγο που διχάζει και παρασύρει», ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διαχείριση του ανθρώπινου πόνου ως πολιτικό εργαλείο.
Διαβάστε επίσης: Γραμμή 4 του Μετρό: ΕΔΕ και κυρώσεις για τη σήραγγα 160 μέτρων – Ταχιάος: «Δεν έγινε από λάθος»
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.