Ευρωπαϊκές αγορές: έκλεισαν με κέρδη – Απώλειες για Puma και Adidas λόγω πτώσης της Nike
Με κέρδη έκλεισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν μια σειρά από αποφάσεις κεντρικών τραπεζών για επιτόκια.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κατέγραψε άνοδο 0,37% στις 587,5 μονάδες, νέο ιστορικό υψηλό, έχοντας ενδοσυνεδριακά φτάσει στις 588,078 μονάδες.
Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX στην Φρανκφούρτη σημείωσε κέρδη 0,4% στις 24.295 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύθηκε οριακά στις 8.151 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε στο +0,61% και τις 9.897 μονάδες.
Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB στο Μιλάνο κατέγραψε άνοδο 0,66% στις 44.757 μονάδες και στην Ισπανία ο IBEX 35 κέρδισε 0,22% στις 17.169 μονάδες.
Σε επίπεδο μεμονωμένων μετοχών, η Puma και η Adidas υποχώρησαν 3% και 1% αντίστοιχα, καθώς οι ανησυχίες γύρω από την απόδοση της αμερικανικής ανταγωνίστριας Nike διαχύθηκαν στον κλάδο. Η Nike προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις της θα μειωθούν στο τρέχον τρίμηνο εν μέσω της συνεχιζόμενης αδυναμίας στην Κίνα και των πιέσεων που δέχεται το brand Converse. Η μετοχή της Nike έκλεισε στο -10%, ενώ απέχει 20% από το υψηλό του Φεβρουαρίου.
Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ’ ανάγκη τις απόψεις της ιστοσελίδας μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.




